Nedjelja, 10 Decembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoSrednjoškolci iz Sarajeva prikupili novac za pomoć Gazi i donirali Crvenom krstu/križu

Srednjoškolci iz Sarajeva prikupili novac za pomoć Gazi i donirali Crvenom krstu/križu

Zgradu Društva Crvenog krsta/križa BiH danas su posjetili učenici i profesori osam sarajevskih srednjih škola. Oni su tom prilikom uručili donaciju od oko 13.300 KM koliko su skupili za pomoć stanovništvu Pojasa Gaze.

U akciji su učestvovali učenici i profesori Prve, Druge, Treće i Pete gimnazije, Srednje ekonomske škole i Srednje elektrotehničke škole, Srednje škole metalskih zanimanja i Srednje škole za saobraćaj i komunikacije.

U razgovoru sa generalnim sekretarom Društva Crvenog krsta/križa BiH Namikom Hodžićem i sekretarom Crvenog križa Federacije BiH Danielom Tučićem istaknuto je kako je posredstvom naših organizacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca već dopremeljena određena količina pomoći stanovništvu Gaze te da će ova, kao i ostale donacije, biti dio pomoći koji će biti uručen kroz Međunarodni Pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Podsjećamo, Društvo Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo je humanitarni broj 17023 putem kojeg možete donirati 2 KM za pomoć stanovništvu u Pojasu Gaze, a aktivan je i žiro-račun putem kojeg se može uplatiti donacija

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO