Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaPrvi Akademski BH neurološki forum okuplja stručnjake u Sarajevu

Prvi Akademski BH neurološki forum okuplja stručnjake u Sarajevu

Prvi Akademski BH neurološki forum održaće se u hotelu Holiday u Sarajevu od 15. do 16. septembra 2023. godine. Organizovan sa ciljem promocije i razmjene najnovijih informacija i istraživanja u oblasti neurologije, ovaj događaj obećava da će postati ključno okupljanje za stručnjake iz Bosne i Hercegovine i šire regije.

Posljednjih godina, broj stručnih i naučnih neuroloških skupova u Bosni i Hercegovini bio je ograničen, što je motivisalo organizatore da pokrenu Prvi Akademski BH neurološki forum. Organizatori ovog događaja su Razred za medicinske nauke Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini i Udruženje za kliničku neurofiziologiju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Glavne teme koje će biti obuhvaćene na forumu uključuju “Šta je novo u kliničkoj medicini,” “Epilepsije” i “Multipla skleroza” sa predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i regiona. Među predavačima su akademik Dragan BABIĆ iz Mostara, Nataša PEJANOVIĆ ŠKOBIĆ iz Mostara, Izet PAJEVIĆ iz Tuzle, Almasa KAPIDŽIĆ iz Tuzle, Dilva BANOVIĆ iz Tuzle, Akademik Osman SINANOVIĆ iz Tuzle, Azra ALAJBEGOVIĆ iz Sarajeva, Jasminka ĐELILOVIĆ VRANIĆ iz Sarajeva, Mirsad MUFTIĆ iz Sarajeva, kao i stručnjaci iz regiona, uključujući Akademika Asima KURJAKA iz Zagreba, Akademkinju Vidu DEMARIN iz Zagreba, Akademika Milana STANOJEVIĆA iz Zagreba, Akademika Miru JAKOVLJEVIĆA iz Zagreba, Željku PETELIN iz Zagreba, Vlastu ĐURANOVIĆ iz Zagreba, Silvu BUTKOVIĆ SOLDO iz Osijeka i Anamariju SOLDO KORUGA iz Osijeka.

Očekuje se da će Prvi Akademski BH neurološki forum postati tradicionalno okupljanje neurologa, neuropsihijatara, specijalizanata neurologije i psihijatrije, kao i drugih stručnjaka iz srodnih oblasti iz BiH i regije. Ovo je prilika za susretanje, učenje, razmjenu iskustava i sticanje novih znanja, sve u cilju unapređenja zdravlja pacijenata.

Forum se organizuje uz podršku farmaceutskih kompanija Roche, Ottobock, Alkaloid, Bosnalijek, SwixxBiopharma, Amsal i Oktal Pharma.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO