Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknuto1. Sarajevo Tourism Summit 26. i 27. april 2023. godine

1. Sarajevo Tourism Summit 26. i 27. april 2023. godine

Sarajevo Tourism Summit, prva regijonalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održat će se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills. Cilj summita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Summit će se održati u formi panel diskusija, case studya i prezentacija, a već sada je potvrđeno preko 40 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu Summita bit će organizirani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje Summita iz različitih segmenata.

Prisutni će moći poslušati iskustva poznatih regionalnih  imena iz oblasti turizma, hotelijerstva i gastronomije, a neki od njih su: Nikola Avram/Alpha Hotel Management-Srbija, Marin Rendić /Bistro by Marin Rendic-Hrvatska, Stanka Karažija /Accor/Movempick-Hrvatska, Robert Dacešin RIO PUTIVANJA- Travel Bloger-BiH, Jovana Kvržić-Travel Bloger BiH, Tedi Chiavalon- Chivalon Oliv Oil-Hrvatska, Martina Lučić Čanak/Best stay-Hrvatska, Filip Đoković/hotel Crni vrh-Srbija, Nemanja Dimić/Mekst konferencija-Srbija/Novi Sad, Maša Mahmuta Aganovic/Infinity-BiH, Spasenija Kika Purić/Montenegro Stars Hotel Group-Crna Gora, Muamera Planjac/Eduka -BiH, Nikola Milović/hotel Metropol palace-Srbija, Beograd, Boro Todorovic/La Pista Kopaonik,  prof. Almir Peštek/Ekonomski fakultet UNSA BiH, Marina Maljurić/Montenegro tourist service-Crna Gora, Marija Šečibović /Visoka škola turizma-BiH, Aida Terzić hotel Pino Nature-BiH, Mirza Karić/Dubos consulting.-BiH, Dejan Pejčinović/Hotel Fruške terme-Srbija, Marija Ognjenović-Hotel Gorski Kopaonik-Srbija, itd.

Promocija Summita i aktivnosti u sklopu istog će biti praćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala i društvenih mreža Summita, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Organizator 1. Sarajevo Toursim Summita je prvi i jedini Concierge servis u BiH, Business Concierge Center uz suorganizaciju sa marketinškom agencijom Topcom.

Organizator i promotor Summita, Enis Hadžimujić naglašava vašnost održavanja ovakvog Summita u Sarajevu, a koji ima refleksiju ne samo na naš grad nego i na cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa i na regijon. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da naša država teži da turizam bude vodeća grana privrede i da se na njoj zasniva razvoj države.

Preko 50 vrhunskih panelista, prezentera koji će biti dio ovogodišnjeg Sarajevo Toursim Summita su garant nezaboravnog dvodnevnog iskustva koje će imati priliku da dožive svi prisutni.

Teme koje će se obrađivati na summitu su: Investicije u turizmu/destinacije i hotelijerstvo;  zapošljavanje i edukacija u turizmu; MICE potencijali; trendovi u hotelijerstvu- planinski hotel; fine dining experience; influence experience itd.

Više detalja o Summitu kao i načinu kako priustvovati istom kroz kotuizacije možete pronaći na www.tourismsummit.ba. ili na info. mail adresu : info@tourismsummit.ba

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO