Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaAktivnostiApel Crvenog križa u BiH: Lista potreba za pomoć Turskoj nakon razornog...

Apel Crvenog križa u BiH: Lista potreba za pomoć Turskoj nakon razornog zemljotresa

Društvo Crvenog krsta/križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva nacionalna društva djeluju jedinstveno zaprimilo apel iz Turskog Crvenog polumjeseca u kojem izražavaju potrebe u vidu:

  1. Deke
  2. Kreveti na rasklapanje
  3. Električne grijalice
  4. Grijalice na gas
  5. Stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje
  6. Vreće za spavanje
  7. Cerade – za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija)
  8. Cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija)  
  9. Solarni punjači/lampe
  10. Kuhinjski setovi

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da ne prikupljamo i ne šaljemo prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i sl. zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba.

Akcija prikupljanja donacija trajat će 15 dana nakon čega će biti isporučena Crvenom polumjesecu Turske.

Apel se upućuje prema svim kompanijama, privrednim subjektima ali i građanima koji su u mogućnosti pružiti podršku kroz ovakav vid pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti donirati neke od gore pomenutih artikala u cilju prikupljanja i organiziranog slanja donacije prema Turskoj, molimo vas kontaktirate lokalni Crveni križ u vašem mjestu.

Podsjećamo, Crveni križ u Bosni i Hercegovini se uključio u podršku i pokrenuo humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primalac Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO