Petak, 29 Marta, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaZavršen 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest

Završen 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest

Sinoć je završen najveći festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu, 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest

Veliki broj ugostitelja i ljubitelja ovih odličnih napitaka imali su priliku da degustiraju razne okuse svjetski poznatih brendova kafe, zatim domaće i regionalne proizvođače kafe, specialty coffee, čaja i čokolade i da izaberu za sebe najbolje kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

Nakon dvije godine pauze, Porche Sarajevo Coffee Fest okupio je stručnjake, izložio najveći broj brandova do sad i ostvario veliku posjećenost. Sarajevo Coffee Fest i ove godine pokazao se kao idealno mjesto razvijanja B2B odnosa kao i predstavljanje brandova prema kupcima.

Prvi dan je programski bio popunjen sa 5 radionica u kojem su uživali mnogi ugostitelji I obažavatelji tog čarobnog toplog napitka.

Drugi dan festivala bio je rezervisan za „Latte Art Challenge Sarajevo“ na kojem se takmičilo ukupno 16 barista iz Bosne i Hercegovine i regiona. Stručni žiri činili su Zoran Trkulja (Hrvatska), Vukota Kazić (Crna Gora), Denis Memić (BiH) i Filip Pleteš (Hrvatska). Takmičari su se borili za nagrade u dvije kategorije: Latte Art i Latte Art mega. Umjetnost izvlačenja motiva realizovana je uz oficijelno mlijeko festivala – Meggle. 

Prvo mjesto NBL Latte Art Challenge takmičenja pripalo je Sanin Kadić iz Zagreba, drugo mjesto je zauzeo Andrej Vajčner iz Zaprešića dok se za treće mjesto izborio Lovro Majić iz Zaprešića. Najbolji barista u BiH, prema stručnom mišljenju žirija je Lejla Krasnić iz Sarajeva. Plaketu za najbolji stručni rad koju je dodijelilo Udruženje barmena Crne Gore osvojio je Tomislav Stančić iz Šibenika.

Veliko hvala organizatori festivala upućuju sponzorima i prijateljima festivala: Porsche Sarajevo kao generalnom sponzoru sa kompanijom Volkswagen privredna vozila, zlatnom sponzoru – NLB Banka d.d. Sarajevo, telekomunikacijskom partneru Telemach te Ministarstvu Privrede Kantona Sarajevo te medijskim pokroviteljima N1 TV, Nova BH, Avaz, Azra Magazin te radijima Antena Sarajevo i RSG.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO