Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeZdravi Portal i Grand kafa u "Novogodišnjem obilasku" osoba Zlatne dobi: Hajde...

Zdravi Portal i Grand kafa u "Novogodišnjem obilasku" osoba Zlatne dobi: Hajde da imamo vremena!

Jer praznici vrijede samo onda kada se sa nama raduju i naše komšije…

U današnjem vremenu, kada je sve ubrzano, značajno je odvojiti malo vremena za sebe i za nama drage ljude. Posebno u vremenu pandemije, kada nam fali zagrljaja, druženja i pažnje, pokloniti svoje vrijeme nekome puno znači. Koliko god da nas obaveze pritišću i da nam se nekada čini da nema kraja dnevnim obavezama, sve ćemo mnogo jasnije vidjeti ako sebi damo malo oduška. Shvatićemo da sve ide svojim tokom i da se jedino vrijeme koje je potrošeno na brigu, stres i nervozu ne može vratiti.

Kafa je sinonim za darivanje, druženje, za dobar razgovor sa nekom dragom osobom, ali i za vrijeme gdje ćemo dati sebi oduška…

Ekipa Zdravog portala i pred ovu Novu godinu i Božićne blagdane, sada već tradicionalno kao i prethodnih godina povodom praznika u saradnji sa Grand kafom obradovala je osobe Zlatne dobi.

Naši članovi tima u susret Novoj godini posjetili su i poklonima Grand kafe obradovali starije osobe iz komšiluka. Posjeta naše ekipe obradovala je mnoge bake i nane. Od svega je kako tvrde najteže to što su većinom same i nemaju s kim ni progovoriti. “Ponekad mi dođu komšije, obiđu, s njima ću i ovu kafu popiti…”rekla nam je jedna od nana.

Baku Milku zatekli smo u komšiluku, kod njene vjerne kone Marine na Novgodišnjoj kafi. Obje smo obradovali poklonima Grand kafe i zaželili im da kafu potroše u zdravlju zajedno sa svojim komšijama tokom blagdana.

Pozitivne poruke, lijepe riječi, pa i suze radosnice dočekale su nas, ali i ispratile tokom ove praznične akcije darivanja osoba Zlatne dobi, koje većinom praznike provode sami.

Ovo je ujedno, bila prilika da se još jednom pokaže društvena odgovornost, te da se iskaže solidarnost sa našim starijim sugrađanima i na jedan posebno emotivan način uljepšaju Novogodišnji praznici.

“Hvala našem vjernom partneru Grand kafi koja uvijek obezbijedi poklone za starije osobe tokom praznika. Nažalost, u našoj okolini ovakvih primjera je mnogo, gdje su komšije usamljene i nekada je i samo lijepa riječ dovoljna da usreći nekoga. Upravo zbog toga smo od samog osnivanja Zdravog portala počeli sa ovakvim akcijama darivanja osoba Zlatne dobi sa našim partnerima, te se nadamo da ćemo sa Grand kafom nastaviti i u budućnosti ovakav vid saradnje, da iznenadimo i obradujemo što više starih osoba, kojima je za sreću dovoljno sasvim malo, da imaju sa kim progovoriti i popiti kafu. Divan je osjećaj izmamiti osmijeh na izboranim licima tih starih osoba” – istakla je Fatima Nikšić, Brand Manager Zdravog portala.

Sretni blagdani – Hajde da imamo vremena za druge, jer sve nas spaja i miris i ukus!

Vaš Zdravi Portal i Grand kafa <3

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO