Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričePodrška mladim Olimpijskim nadama Bosne i Hercegovine

Podrška mladim Olimpijskim nadama Bosne i Hercegovine

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH, 03. novembra 2020. godine upriličeno je potpisivanje jednogodišnjeg Ugovora o stipendiranju sa mladim bh. sportistima u okviru projekta Olimpijskog komiteta BiH koji je isključivo namijenjen perspektivnim i mladim sportistima uzrasta do 18. godina.

Mladim sportistima se obratio prof.dr. Izet Rađo, predsjednik OK BiH, naglasivši da se radi o simboličnoj pomoći Olimpijskog komiteta BiH, kao organizacije koja nije u obavezi da finansira bh. sport, i koja ovim putem šalje poruku da sve odgovorne institucije trebaju pružiti podršku mladim nadama bh. sporta.

Svakako je bitno imati u vidu da će se realizacijom ovakve vrste projekata povećati i šanse za kvalifikovanjem većeg broja sportista za nastup na predstojećim Olimpijskim igrama, kako tradicionalno na Olimpijske igre ne bi odlazili sportisti koji dolaze samo iz 2 ili 3 sportska saveza.

Predloženi mladi sportisti od strane Sportskih strukovnih saveta BiH će primati mjesečnu stipendiju na period od jedne godine (12 mjeseci), a to su sljedeći:

  1. Amar Pašić – dizanje tegova
  2. Nejla Kalača – dizanje tegova
  3. Branko Tadić – judo
  4. Hana Piralić – judo
  5. Nemanja Malešević – tenis
  6. Asja Klačar – snowboard
  7. Zara Husedžinović – umjetničko klizanje
  8. Matej Rašić – streljaštvo
OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO