Nedjelja, 3 Decembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaU Sarajevu se otvara prvi Trening centar za rad na visini u...

U Sarajevu se otvara prvi Trening centar za rad na visini u BiH

Bh. komapnija VIP design d.o.o. otvara prvi Trening centar za rad na visini, u srijedu 04.11.2020. u 13h na lokaciji Halilovići 47, Sarajevo uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Trening centar za rad na visini je prvi ovakav centar u Bosni i Hercegovini, a u budućnosti će pružati razne oblike obuke za sve vrste rada na visini poput:

  • Rad na skeli,
  • Rad na stubovima i konstrukcijama,
  • Rad na užetu,
  • Rad na visećim platformama,
  • Rad na dizalicama i korpama.

Trening centar je nastao zbog potrebe da se standardizuju uslovi rada na viini, te da svi radnici koji obavljajuju radove budu certificirani, što nalaže i novi Zakon o zaštiti na radu, Svi nastavni programi su usklađeni prema EU standardima i programima Međunarodne asocijacije za rad na visini (IRATA).

Ovim trening centrom se praktično uvode EU standardi i sigurnosne procedure u radu na visini u Bosnu i Hercegovinu. Dugoročni cilj ovog Trening centra je: „Siguran rad – pravilan rad“.

“Visinski radovi” su odjel firme VIP Design d.o.o., a koji je nastao kao odgovor na potrebu današnje visoke gradnje za izvođenjem radova i pružanja usluga servisa na teško prstupačnim radnim pozicijama. Naš tim je dobro obučen i opremljen najnovijom opremom za industrijski aplinizam, viseće radne platforme, pokretne dizalice i skele najnovije generacije. U svom radu posebnu pozornost posvećujemo sigurnosti i poštivanju sigurnosnih standarda pomoću certificirane opreme (CE, EN). U svom radu kompanija poštuje i primjenjuje zakone BiH kao i sigurnosne postupke za rad na razini koju propisuje svjetska organizacija IRATA.

Kontakt: Damir Hadžimujić 061724121

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO