Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaSamsung nagrađen sa 48 priznanja za dizajn na IDEA 2020

Samsung nagrađen sa 48 priznanja za dizajn na IDEA 2020

Kompanija Samsung Electronics osvojila je čak 48 nagrada za izvrsnost u dizajnu, u okviru međunarodno priznatog događaja International Design Excellence Awards 2020 (IDEA 2020), uključujući jedno zlato, četiri srebra, četiri bronze i prestižno BestinShow priznanje. Osim nagrada za vrhunski dizajn u pogledu kreativnosti i inovacija, Samsung je osvojio i priznanja za širok spektar proizvoda za pokazanu izvrsnost u stvaranju rješenja koja prate životni stil korisnika, odišu elegantnom estetikom, nude interaktivnost i održivi dizajn.  

Dodjeljivanje IDEA nagrada održava se jednom godišnje, još od 1980. godine, u organizaciji Američkog udruženja industrijskih dizajnera (IDSA), a na osnovu različitih kriterija odabira, poput dizajnerskih inovacija, prednosti za korisnike proizvoda i prednosti za društvo.

Zlatno priznanje za inovativnost i pružanje iskustva baziranog na potrebama korisnika osvojio je Samsung BESPOKE Family Hub UX frižider, koji korisnicima omogućava dijeljenje i kreiranje recepata i fotografija direktno preko ekrana frižidera. Također, povezanost sa mobilnim aplikacijama nudi kontinuiran pristup njegovim funkcijama, bez obzira na to gdje se korisnik nalazi.  

Pored Family Hub modela, i klasični BESPOKE frižider osvojio je Srebrno priznanje, zahvaljujući svom prilagodljivom, modularnom dizajnu koji korisnicima pruža priliku da odaberu boju, materijal i tip modela, u skladu sa životnim stilom i preferencijama. Bitno je napomenuti da je BESPOKE frižider ove godine već osvojio prestižno iF Zlatno priznanje za dizajn. Pored toga, žiri IDEA 2020 uručio je kompaniji Samsung i BestinShow nagradu, kao posebno priznanje za BESPOKE Family Hub UX i BESPOKE frižidere, za dostignuća u dizajnu baziranom na potrebama korisnika.

Srebrne nagrade osvojili su The Serif, 8K televizor Q950TS, kao i Samsung Upcycling prilagodljivo rješenje za pakovanje televizora iz lifestyle linije – The Frame, The Serif i The Sero.  Pakovanje je dizajnirano tako da podstakne potrošače da kutijama daju novu upotrebnu vrijednost i od njih naprave inovativne male komade namještaja, poput kućice za mačke ili stalka za televizor. Ovo ekološko pakovanje je u 2020. godini dobilo i CES nagradu za inovativni koncept, doprinos zaštiti životne sredine i podizanje svijesti o reciklaži i upcyclingu.

Bronzane nagrade uručene su za: pametni telefon na rasklapanje Galaxy Fold, Infinite Line™ rernu vrhunskog dizajna, vizualni identitet The Sero televizora usmjeren ka milenijalcima, kao i Inclusive IoT, koncept naprednog dizajna koji koristi sistem prepoznavanja zvuka na bazi vještačke inteligencije, za pomoć ljudima sa oštećenjem sluha.

„Dizajn sve više vrednuje interakciju između proizvoda i korisničkog iskustva, a Samsung će nastaviti da svojim korisnicima nudi upravo to, uz promovisanje održivih, inovativnih tehnologija i diferencirajućeg dizajna“, rekao je Dontae Lee, izvršni potpredsjednik i šef Centra za korporativni dizajn u kompaniji Samsung Electronics.

Ceremonija IDEA 2020 održana je virtuelno 16. septembra, a međunarodna konferencija o dizajnu na kojoj je govorio Felik Hek, potpredsjednik i šef kompanije Samsung Design Europe, bila je na programu od 17. do 18. septembra.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartphonea, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO