Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisBCX pokreće prvu kripto berzu u BiH

BCX pokreće prvu kripto berzu u BiH

Prva kripto berza u BiH počeće sa radom 14. septembra, u okviru BCX kripto mjenjačnice koja već dvije godine kontinuirano radi na razvoju tržišta digitalne imovine u BiH.

BCX kripto berza označava veliki korak naprijed ka stvaranju novog i sopstvenog tržišta digitalne imovine u BiH i regionu, koje nije zavisan od stranih berzi.

„BCX kripto Berza prestavlja jedan veći nivo i sljedeću stepenicu u razvoju BCX platforme, a samim tim i kripto tržišta u Bosni i Hercegovini i regionu. Do sad je naša prva i jedini usluga bila BCX mjenjačnica koja je povezana i zavisi od svjetski poznatih kripto berzi. Sa ovom novom uslugom smo stvorili tehničke preduslove da razvijamo sopstveno tržište digitalne imovine u Bosni i Hercegovini i regiji, gdje ne bi smo zavisili od stranih berzi. Za krajnjeg korisnika to znači da može da iznese svoju ponudu i potražnju odnosno cijenu po kojoj želi da kupi ili cijenu po kojoj želi da proda svoju digitalnu imovinu – kripto valutu na našoj BCX kripto Berzi. Ono što je najbitnije za krajnjeg korisnika zbog manjih troškova koje ćemo imati, korisnici koji budu koristili BCX kripto Berzu će imati manje provizije prilikom kupovine i prodaje digitalne imovine u odnosu na provizije BCX mjenjačnice“, rekao je Boris Majstorović,  suosnivač i direktor BCX-a.

Kako će funkcionisati prva kripto berza?

Omogućava korisnicima da iznesu ponudu i potražnju odnosno cijenu po kojoj žele da kupe ili prodaju kriptovalute na BCX Berzi. Korisnik koji nudi određenu kripto valutu iznosi svoju cijenu po kojoj prodaje, dok se sa druge strane nalazi korisnik koji želi da kupi.

Kojim kriptovalutama ćete moći trgovati na kripto berzi?

Prvi par koji će biti ponuđen je BTC (Bitcoin)- BAM (Konvertibilna marka). Svakih 14 dana će izlaziti novi par, o čemu će korisnici na vrijeme biti obaviješteni putem BCX blockchain platforme koja predstavlja sigurno i pouzdano okruženje za sve koji žele da trguju digitalnom imovinom u BiH.

U promotivnom periodu od mjesec dana provizija za sve kupovne naloge biće 1%, a za prodajne naloge 2% po realizaciji transakcije. Više informacije možete pronaći na zvaničnoj web stranici na www.bcx.ba.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO