Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaUz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

U prethodnih nekoliko mjeseci, aplikacije za online vježbanje doživjele su pravi procvat, pa se procjenjuje da je 10 najpopularnijih fitnes aplikacija u svijetu ostvarilo pet miliona više preuzimanja tokom marta u odnosu na decembar prethodne godine. Rast od čak 60 posto[1]! Pred nama je pitanje hoćemo li se povratkom u uobičajeni ritam vratiti u teretane ili ćemo nastaviti da vježbamo kod kuće. Bilo kako bilo, važno je da za fizičku aktivnost pronađemo vremena, kako bismo popravili raspoloženje i stanje duha.

U zdravom tijelu – zdrav duh

Osim uticaja hormona sreće endorfina, tu je i činjenica da tokom vježbanja nemamo vremena za negativne misli. Na nama je samo da odaberemo omiljeni tip vježbe i postavimo ciljeve. Velika prednost digitalnog doba je u tome što nas od pregršt ideja i inspiracije za zdrav i fit način života dijeli samo nekoliko klikova, pa slobodno možemo da kažemo kako nam je ovaj tip sadržaja bliži nego ikada. Tako su u poslednje vrijeme svim korisnicima društvenih mreža na raspolaganju razni livetreninzi fitnes instruktora, koji su odlučili da besplatno ponude sadržaj i korisnim savjetima podrže svoje pratioce. Kako bi ugođaj bio bolji, a trening efikasniji, možete svoj telefon povezati sa Samsung smart QLED televizorima i na velikom ekranu emitovati treninge.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=zfnKiJNZqvk

Izmjerite rezultate i postavite realne ciljeve

Razni treninzi i vježbe opuštanja idealni su za zatvorene prostore, a kako ne biste ostali samo na ideji, dobro je imati i fitnes pomoćnika. Nezavisno od toga da li radite dinamične vježbe, jogu, trening omiljene fitnes zvijezde ili vježbe na orbitreku, za mjerenje postignutih rezultata, poput otkucaja srca ili potrošnje kalorija, idealan je pametni sat, kao što je Samsung Galaxy Watch Active2, koji omogućava postizanje fitnes ciljeva, kontrolu stresa i količine sna. Dodatno, samo jednim klikom moguće je primiti ili uspostaviti poziv, pristupiti društvenim mrežama i videozapisima ili kreirati sadržaj.

Kada je Galaxy Watch Active2 uparen sa Galaxy pametnim telefonom, opcija Watch Camera Controller na pametnom satu omogućava jednostavno kreiranje sadržaja, dok bežična PowerShare opcija mobilnog telefona obezbjeđuje brzo punjenje pametnog sata. Osim toga, sve Samsung usluge koje čine Galaxy ekosistem, među kojima je i Samsung Health, savršeno su integrisane u pametni sat i mobilne uređaje. Tako uz Samsung Health sa lakoćom možete postaviti ciljeve i pratiti napredak u intenzitetu treninga, kvalitetu sna, kalorijskom i unosu vode.

Uživajte u prednostima moderne tehnologije i iskoristite svaki slobodni trenutak kako biste došli do željene forme i održali vrhunsku kondiciju. I ne zaboravite, ključ fitnesa je motivacija. Zato podijelite sadržaj sa drugima, ostanite u kontaktu putem telefona i društvenih mreža i podstaknite prijatelje i članove porodice da postanu zdraviji na zabavniji, interaktivni, način uz Samsung Health Together.


[1] Izvor: App Annie.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO