Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaDrame, opera i balet na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu

Drame, opera i balet na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu

Dramsku predstavu “Dogville” rađenu prema tekstu Larsa von Triera za koju je scensku adaptaciju teksta uradio Christian Lollike, dramaturgiju potpisala Vedrana Božinović, u režiju Lajle Kaikčije, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo možete pogledati u srijedu, 15. 1. 2020. godine u 19:30 sati. U predstavi igraju: Amra Kapidžić, Kemal Rizvanović, Ejla Bavčić, Sanela Pepljak, Merima Lepić-Redžepović, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Slaven Vidak, Mak Čengić.

U četvrtak, 16. 1. 2020. godine u 19:30 sati, svi ljubitelji baletne umjetnosti moći će uživati u baletu „Ples s Mozartom“ na muziku W. A. Mozarata, za koji je koregrafiju i režiju potpisala Nermina Damian. Ne propusitite ovaj raskošni balet i vrsnu igru ansambla Baleta NPS, koji će vas voditi kroz istoriju igre.

U petak, 17. 1. 2020. godine sa početkom u 19:30 sati, naši građani bit će u prilici pogledati višestruko nagrađivanu komediju Dušana Kovčevića „Balkanski špijun u Sarajevu“ u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. U predstavi igraju: Izudin Bajrović prvak drame NPS, Ejla Bavčić, Milan Pavlović, Merima Lepić-Redžepović, Aldin Omerović.

U subotu 18. januara u 19:30 sati, 2020. godine očekuje nas operna predstava „Hasanaginica“, koja nikog neće ostviti ravnodušnim. Hasanaginica je nastala i služila kao predložak za istoimenu bosansku operu, koja je premijerno izvedena u Sarajevu 2000. godine., a od tada predstavlja jedan od glavnih naslova na repertoaru Narodnog pozorišta. Kompozitor Hasanaginice, Asim Horozić je ovu veličanstvenu operu skladao prema libretu Nijaza Alispahića, a režiju je potpisao Sulejman Kupusović. U predstavu učestvuju solisti i hor Opere NPS, Balet NPS, uz pratnju Sarajevske filahrmonije kojom će dirigovati Drio Vučić.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO