Nedjelja, 14 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeTarčin Forest Resort – MGAllery by Sofitel upriličio druženje za 50 mališana...

Tarčin Forest Resort – MGAllery by Sofitel upriličio druženje za 50 mališana Zavoda Mjedenica

Tarčin Forest Resort – MGAllery by Sofitel, ekskluzivni brand vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels  i popularna odmorišna destinacija za ljubitelje zdravog boravka u prirodi, luksuznog hotelskog ugođaja i organskih delikatesa, danas je u svom Forest baru upriličio nezaboravnu zabavu za 50 mališana i osoblje iz Zavoda za obrazovanje osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Mjedenica.
Povod za ovaj posebni događaj je 10. jubilej AccorHotels branda MGallery by Sofitel koji će se u ovoj sedmici obilježiti u svim hotelima širom svijeta različitim aktivnostima. Tim u Tarčin Forest Resort-u je odlučio ovaj dan učiniti „Danom osmijeha“ za djecu čiji osmijeh tako često zavisi od drugih, te su se i uposlenici hotela volonterski posvetili tome da im izlet u resort učine nezaboravnim.

Na planinskom zraku pod borovim drvećem, djeca Mjedenice su uživala u raznovrsnom zabavnom programu animatora, pjesmi i plesu, terapijskom jahanju, vožnji kroz resort i druženju sa ponijima. Oduševljenje mališana je doseglo vrhunac kada im se pridružio popularni Hari Mata Hari, koji nije želio propustiti priliku da podrži tim hotela u ovom projektu i doprinese prelijepoj atmosferi.

Osim igre i zabave, uposleni su se potrudili učiniti ovaj dan i edukativnim – u mini času kuhanja sa šefom kuhinje i njegovim timom, mališani su pripremali povrće i voće učeći o važnosti zdrave ishrane. Također, shodno konceptu Accor grupacije Planet21, a koji za sve hotele širom svijeta definiše standarde i prakse očuvanja okoliša poput korištenja papirne ambalaže, učenici Mjedenice su tokom pripremanja hrane učili o štetnosti plastike i zaštiti životne sredine. Pored toga što su djeca uživala u igri i poklonima, MGallery Sarajevo je odao priznanje i odgajateljima Zavoda za plemenitu misiju i izazove koje iznose u svakodnevnom radu te im uručio vaučere za korištenje hotelskih usluga.
Sudeći po raspoloženju učenika i osoblja Zavoda Mjedenice po odlasku iz Tarčin Forest Resorta, 10. godišnjica branda je zaista bila “Dan osmijeha”, a tim hotela je i danas ispunio MGallery misiju – učiniti da se svaki gost osjeća istinski dobrodošlim.

O BRANDU MGALLERY BY SOFITEL

MGallery by Sofitel je upscale brand AccorHotels grupacije koji spada u boutique hotele posvećene zaljubljenicima u užitak, književnost i kulturu.
Svaki od 90 MGallery hotela je prolaz u drugi svijet – bilo da je to romantična prošlost, skriveno utočište ili spektakularni prirodni ambijent. Jedna od kategorija branda su luksuzni historijski hoteli, od kojih su mnogi bili utočište velikim ličnostima i znamenitim pjesnicima i piscima. Pored njih, tu su hoteli modernog dizajna, čiji su enterijeri inspirisani specifičnostima I duhom sredina u kojima se nalaze.
Za više detalja posjetite http://www.sofitel.com/gb/luxury-hotel-experience/mgallery-by-sofitel.shtml

O ACCORHOTELS GRUPACIJI

AccorHotels je svjetski poznata travel&lifestyle grupacija i digitalni inovator koji nudi jedinstveno iskustvo u preko 4.300 hotela, odmarališta i rezidencija u 100 zemalja svijeta. U portfoliju grupacije su  međunarodno etablirani luksuzni brendovi kao što su Raffles, Fairmont, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, Onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman, i Swissôtel te popularni boutique hoteli srednje klase Novotel, Mercure, Mama Shelter i Adagio. Tu su I ekonomski brendovi kao što su Ibis, Ibis Styles, Ibis Budget i regionalni Grand Mercure, The Sebel i HotelF1.
Sa nenadmašnom kolekcijom brendova i tradicijom poslovanja od gotovo pet decenija, AccorHotels, zajedno sa svojim timom od preko 240.000 predanih uposlenika širom svijeta ima duboko ukorijenjenu misiju: da učini da se svaki gost osjeća istinski dobrodošlim.
accorhotels.com.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO