Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisAddiko Bank BiH glavni partner projekta “100 najvećih u BiH“

Addiko Bank BiH glavni partner projekta “100 najvećih u BiH“

Poslovne novine i Addiko Bank BiH potpisali su ugovor o saradnji kojim je Addiko banka postala glavni partner projekta “100 najvećih u BiH“. Podržavajući ovu pozitivnu priču bh. privrede, Addiko banka jasno je pokazala svoje opredjeljenje za dugoročnu podršku razvoju bh. ekonomije. Jedan od vodećih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini – «100 najvećih u BiH», 31. dodjela priznanja najboljim kompanijama u Bosni i Hercegovini, održat će se 26. septembra u hotelu Hills.
Zahvalivši se menadžmentu Addiko Bank BiH što su prepoznali značaj ovog projekta, direktor Poslovnih novina, Emil Kučković, istakao je da “100 najvećih u BiH“ značajno doprinosi pozitivnom imidžu Bosne i Hercegovine. “Jedan od ciljeva projekta 100 najvećih u BiH je promocija pozitivnih ekonomskih rezultata i poslovnog ambijenta, kao i uvezivanje uspješnih poslovnih ljudi. Addiko Bank BiH je to prepoznala i preuzela ulogu jednog od vodećih partnera ‘kluba najvećih u BiH”, rekao je Kučković.
“Veliki broj naših klijenata nalazi se u samom vrhu liste ‘100 najvećih’, kako u kategoriji velikih kompanija, tako i u kategoriji srednjih i malih kompanija. Sama ova činjenica potvrđuje našu opredjeljenost za partnerstvo sa privrednom, posebnom ovim najzdravijim dijelom, koji značajan dio svoje proizvodnje plasira na strana tržišta”, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko banke. “Želimo promovisati pozitivne poslovne priče i podstači kompanije da dijele svoje dobre poslovne prakse, te nam je zaista zadovoljstvo biti dio ove uspješne priče koja afirmiše bosanskohercegovačke kompanije”, dodala je Pašić.

Kučković je pomenuo i važnu ulogu Vanjskotrgovinske komore BiH koja je dugi niz godina suorganizator projekta “100 najvećih u BiH“, kao i LRC BIS-a, koji radi rangiranja kompanija i analitike industrijskih djelatnosti. O značaju ovog projekta govori i podrška entitetskih privrednih komora, Vijeća stranih investitora BiH, kao i kompanije EuroExpress brza pošta koja je ekskluzivni partner, kao i činjenica da se ove godine događaj odvija pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara u BiH dr. Denisa Zvizdića.
Projekat “100 najvećih u BiH“ jedinstven je u Bosni i Hercegovini i ima za cilj da promovira i poveže najvažnije privredne subjekte i unaprijedi poslovanje u našoj zemlji. Projekat kroz višemjesečnu medijsku kampanju, panel diskusije i završnu gala ceremoniju dodjele priznanja najboljima, afirmira najbolje vrijednosti domaće privrede. Ove godine gala svečanosti dodjele priznanja “100 najvećih u BiH“ prethodit će i panel diskusija za vodeće izvoznike pod nazivom “Izazovi izvoza“, koja će se održati 30. avgusta u hotelu Bristol.
Više informacija o projektu dostupno je na www.100najvecih.ba.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO