Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisVeliki interes kompanija iz Hrvatske za učešće na međunarodnom sajmu halal industrije...

Veliki interes kompanija iz Hrvatske za učešće na međunarodnom sajmu halal industrije u Sarajevu

Međunarodni sajam halal industrije „Sarajevo Halal Fair“ (SHF) 2018, koji će se od 27. do 29. septembra/rujna, u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Islamske razvojne banke (IsDB) održati u bh. prijestolnici, predstavljen je ovih dana u Hrvatskoj.
Članovi koordinacionog tima SHF-a u ime BBI banke Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom i Dino Selimović, direktor Marketinga i komunikacija u saradnji sa Centrom za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj Zajednici u Hrvatskoj održali su niz sastanaka u ovoj zemlji u cilju promocije ovog jedinstvenog događaja u Jugoistočnoj Europi.

„SHF predstavlja priliku cijeloj regiji za značajnije uključivanje u tokove jednog od najvećih rastućih tržišta na svijetu i stoga očekujemo nastup najpoznatijih prehrambenih brendova i pružatelja usluga u cilju promocije Republike Hrvatske kao Halal friendly destinacije“, kazao je Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj, koji je uz Agenciju za certificiranje halal kvalitete u Bosni i Hercegovini jedini u jugoistočnoj Europi akreditovan i svjetski priznat kada je u pitanju oznaka kvalitete „halal“.

 „Veoma smo zadovoljni ovom posjetom. Hrvatska ima značajan broj kompanija sa halal certifikatom  i sve su iskazale interes za učešće na halal sajmu u Sarajevu. Također, halal industrije u Hrvatskoj i BiH prate svjetske trendove i u stalnom su porastu. SHF je odlična platforma za uvezivanje kupaca i distributera iz zemalja Istoka, sa kojima mi u BBI tradicionalno, kao banka čiji osnivači dolaze iz tog dijela svijeta, imamo dobre veze, sa tržištima regiona koje ima ogroman potencijal da pruži te usluge i proizvede halal proizvode“, izjavio je nakon posjete Amel Kovačević, koji je pozvao kompanije iz Hrvatske, koje posjeduju halal certifikat da se prijave i na vrijeme rezervišu svoje mjesto Sarajevo Halal Fair-u, naglasivši kako se očekuje dolazak poslovnih ljudi iz halal industrije iz Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, zemalja Europske Unije i drugih velikih tržišta.

Sarajevo Halal Fair (SHF) okupit će na jednom mjestu halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta, a više informacija o sajmu, te kako rezervirati izložbeni prostor i prijaviti se za učešće dostupno je putem web stranice: http://www.sarajevohalalfair.com.
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO