Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaIlidža: Deveti međunarodnoi festival folkora za djecu

Ilidža: Deveti međunarodnoi festival folkora za djecu

Deveti međunarodnoi festival folkora za djecu uzrasta od 8 do 15 godina,  održava se u periodu od 27. jula do 30. jula na Ilidži.

Na festivalu nastupaju ansambli iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Rusije, Slovačke, Španije, Turske i Bosne i Hercegovine sa 300 učesnika. Domaćin festivala je Udruženje za djecu i mlade „Nominativ“.

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić upriličio je prijem za učesnike festivala.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti domaćin festivala folklora za djecu sa ovolikim brojem zemalja učesnica. Ilidža postaje centar folkora u regionu. Nadam se da će publika na Ilidži uživati u vašim igrama. Želim vam ugodan boravak u našoj općini i uživajte u njenim ljepotama, družite se, razvijajte prijateljstvo, mir i toleranciju i dođite nam i sljedeće godine“, kazao je načelnik Memić u svom obraćanju učesnicim festivala.

Bilo je prelijepo gledati veliku kolonu učesnika koji su marširali Ilidžom u narodnim nošnjama, noseći zastave svojih zemalja. Gosti nisu krili svoje zadovoljstvo učešćem na festivalu, a posebno su zadivljeni ljepotom Ilidže i Bosne i Hercegovine. Gosti i domaćini razmijenili su poklone, kao znak pažnje i sjećanja na ovoj susret.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO