Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeFitnessStomak, bedra i stražnjica: 5 zakona mršanja za svaki dio tijela

Stomak, bedra i stražnjica: 5 zakona mršanja za svaki dio tijela

Distribucija masnoća povezana je s određenim zdravstvenim navikama, a većina osoba se najviše deblja na stomaku ili bedrima. U nastavku donosimo 5 najkritičnijih područja na tijelu i vrstu tjelovježbe koje će vam pomoći da smršate.

1. Gornji dio tijela 

Masno tkivo najviše se skuplja na stomaku, leđima, ramenima, predjelu prsa i na rukama do lakta. Uzrok je loša prehrana i nedostatak tjelovježbe. Uvedite promjene u prehrani koje uključuju unošenje 500 do 1000 kalorija manje dnevno, pet puta sedmično vježbajte 30 do 60 minuta, a najbolje će biti kardio vježbe (bicikliranje, brzo hodanje). Vježbe radite tempom uz koji vam nije naporno razgovarati s drugom osobom.  Uključite i vježbe za gornji dio tijela poput sklekova, trbušnjaka, zgibova, ekstenzija i slično.

2. Područje stomaka od pupka i lumbalni dio leđa

Debljate li se najviše na području stomaka to može biti znak pretjeranog rada hormona stresa kortizola. Trudite se hraniti što zdravije, jesti puno vlakana, vitamina, minerala uz kombiniranje vježbi koje uključuju i tehnike za lakše podnošenje stresa, kao što su joga i pilates.  Ako vam je pak stomak stalno nadut (bez prisutnosti sala na leđima) to može biti posljedica poteškoća s disanjem ili pretjerane konzumacije alkohola. Smanjite unos alkohola ili posjetite doktora ako imate problema s disanjem.

3. Područje trbuha od prsa te cijela leđa

Znak je da niste dovoljno fizički aktivni i da se hranite loše, odnosno da preskačete obroke i da se prejedate. Pokušajte jesti pet umjerenih obroka dnevno, jesti manje porcije i što više zdrave, niskokalorične hrane. Uz to budite i više fizički aktivni, hodajte, plivajte te prakticirajte vježbe za leđa i vježbe za stomak.

4. Područje trbuha, bedara i stražnjice

Nakuplja li vam se masno tkivo najviše na ovom, za mnoge žene ‘kritičnom’ području, to je jasan znak da niste fizički dovoljno aktivni. Fokusirajte se na vježbe izdržljivosti za donji dio tijela, a odličan izbor bit će kružni treninzi i biciklizam.

5. Područje trbuha, stražnjice i čitavih nogu

Masno tkivo koje zahvati donji dio tijela uključujući i nožne listove i gležnjeve obično je posljedica trudnoće. Kod ovog problema vrijede isti savjeti kao pod brojem 4, odnosno za područje trbuh, bedara i stražnjice.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO