Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaPosjetitelji na Sarajevo Streeat Food Festivalu uživaju u delicijama i zabavi

Posjetitelji na Sarajevo Streeat Food Festivalu uživaju u delicijama i zabavi

Veliki broj građana BiH i turista večeras se okupio na trgu Alije Izetbegovića, gdje na prvom Sarajevo Streeat Food Festivalu uživaju u delicijama nacionalne i internacionalne kuhinje.
Posjetitelji izražavaju zadovoljstvo i zbog drugih sadržaja festivala koji će trajati do 17. augusta.
Najmlađu populaciju privukle su radionice tokom kojih su stekli znanja o zdravoj ishrani.
Nakon slasnih zalogaja, stariji posjetitelji odvažili su se i pokazali umijeće u tango plesu, koji je upriličen na prostoru ispred  festivalske pozornice na kojoj će se  svake večeri održavati koncerti različitih muzičkih sastava.
Za očekivati je bilo da se turisti nisu odvajali od velikog izbora bosanske tradicionalne hrane, koju su kao i sva druga jela i pića mogli plaćati bankovnim karticama, bez mogućnosti korištenja gotovine.
Ipak, organizatori su predvidjeli da će biti posjetitelja koji ne posjeduju bankovnu karticu, te su im omogućili da na blagajni festivala kupe specijaliziranu karticu, kojom će vršiti plaćanje tokom cijelog festivala.
Više od četrdeset izlagača dočekalo je  posjetitelje, a Sarajevo se  upisalo u red svjetskih i evropskih metropola sa streeat festivalom. Zanimljive su aktivnosti i događaji koji će uz dobar zalogaj upotpuniti vrijeme provedeno unutar ovog malog grada.
Organizator je najavio da će tokom naredne tri sedmice svako jutro biti rezervirano za sportske aktivnosti, radionice, savjete i hranu. Popodnevnu zabavu začinit će nastupi raznih DJ-eva, a u večernjim satima su live nastupi raznih bendova.
(Fena)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO