Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeAmra Džeko bezuslovna podrška djeci oboljeloj od raka (VIDEO)

Amra Džeko bezuslovna podrška djeci oboljeloj od raka (VIDEO)

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizuje akciju šišanja i doniranja kose 28. jula 2018. godine u periodu od 10:00 do 16:00h, u tržnom centru Mepromex Tešanjka.
U sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“ Udruženje organizuje još jednu akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka, ali ovaj put u Tešnju.
Kako djeca oboljela od raka i njihove porodice trebaju veliku podršku prepoznali su mnogi dobri ljudi. Jedna od njih je i Amra Džeko koja je ujedno postala prvi ambasador Udruženja i na taj način dala dio sebe u službu djece oboljele od raka. Pored kose koju je donirala, ona je dio svog srca ostavila u Roditeljskoj kući djeci s kojom je sada vežu neraskidive veze. Tako je Amra video porukama podržala sve akcije šišanja i doniranja kose koje su do sada održane u tri grada BiH, a takva njena podrška nije izostala ni ovaj put. Iskreno i srcem vezana za djecu oboljelu od raka, kojima je posvetila svoje vrijeme i ljubav, pozvala je i apelovala na sve dobre ljude da poslušaju svoje srce i učestvuju u projektu.
Udruženje ovim putem ponovo poziva sve građane Tešnja i okolice  da dođu u tržni centar Mepromex Tešanjka u Tešnju 28.jul a od 10:00 do 16:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.
Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).
 


Do sada smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.
Prijatelj akcije – Mepromex d.o.o. Tešanj
Projekat Moja kosa, tvoja kosa podržan je od strane Vlade Švicarske.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO