Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeTešanj: Akcija šišanja i doniranja kose Udruženja "Srce za djecu oboljelu od...

Tešanj: Akcija šišanja i doniranja kose Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka"

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.
U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.
Sve građane Tešnja i okolice pozivamo da dođu u tržni centar Mepromex Tešanjka, 28. jula od 10:00 do 16:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.
Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).
Do sada smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.
Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu i blizu 1000 donatora iz BiH, regiona i šire.
Prijatelj akcije – Mepromex d.o.o.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO