Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaZećirović: Nophodno promijeniti glas koji „bije“ Ilidžu, Ilidža Rock Fest je uvod...

Zećirović: Nophodno promijeniti glas koji „bije“ Ilidžu, Ilidža Rock Fest je uvod u promjene

Mjesto dobre zabave, kulture i Rock'n'Roll-a i ove godine biće Ilidža Rock Fest, koji se, sada već tradicionalno, održava na Ljetnoj pozornici Ilidža.
Ilidža Rock Fest u organizaciji YU caffe-a Ilidža je projekat koji pokušava oživjeti Ljetnu  pozornicu, te kako organizator ističe promijeniti glas koji „bije“ Ilidžu.
„Ljetna pozornica je mjesto gdje se zaista mogu napraviti dobre stvari. Međutim, ona doslovno zjapi prazna. Osim Ilidžanskog festivala koji se održava svake godine na pozornici se ništa drugo ne dešava i to je šteta“ – ističe Selver Zećirović, pokretač ovog projekta.
37394252_10215909801719106_473022782876155904_oCilj je, osim toga, i dati priliku bendovima koji su manje zastupljeni, ali i onim koji su na početku karijere – da se široj javnosti predstave svojim autorskim radom. „Ove godine će biti manje bendova. Prošle godine ih je bilo 9,  a noć je upotpunio koncert sarajevskog benda Konvoj. Ove godine imamo 4 benda, 2 sarajevska – Dum Dum i Pank Floyd, Domino efekt iz Brčkog i Generacija bez kompasa iz Srebrenika“ – naglašava Zećirović.
Zećirović ističe, kako će ovogodišnji Ilidža Rock Fest zasigurno obilježiti i nastup Nervoznog poštara koji je svoju karijeru upravo počeo na Ljetnoj pozornici, a cilj je, pored ostalih, i da festival ubuduće traje po 3 dana.
„Živimo u takvoj državi da se rijetko ko usudi nešto promijeniti ili uraditi. Mi smo festival prošle godine pokrenuli bez ičije pomoći, vlastitim sredstvima. I ove godine festival smo organizovali uz pomoć ličnih poznanstava i prijateljstava, mada, ovaj put imamo i simboličnu pomoć Općine Ilidža“ – ističe Selver.
Poenta cijele priče je, tvrdi on, razbiti predrasude o Ilidži, promovisati kulturu i dobru muziku, te napraviti dobru podlogu i za možde neke druge slične projekte koji će Ilidži i Ljetnoj pozornici vratiti stari sjaj.
Ilidža Rock Fest održat će se 10. Augusta, u 18:00 sati, ulaz slobodan. Više o festivalu možete saznati i na web stranici Festivala. 
(Zdravi portal)
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO