Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleMuzikaPoslušajte novu pjesmu Maje Milinković: Romansa - uspavanka za dušu

Poslušajte novu pjesmu Maje Milinković: Romansa – uspavanka za dušu

“Romansa – uspavanka za dušu” naziv je nove pjesme Maje Milinković, bh. interpretatorke fada sa adresom u Lisabonu. Pjesma i video ujedno i najavljuju novi album koji će biti izdan krajem godine. Novi album je je most između dvije kulture, portugalske i bosanske, kako jezički i muzički tako i praktično, jer je pola materijala snimano u Sarajevu, a pola u Lisabonu, a na albumu će se opet sresti sevdalinka i fado.
Pjesma “Romansa – uspavanka za dušu” snimana u jednom od najprestižnijih fado studija Estúdio Pé de vento a u kojemu su svoje albume snimala najveća imena fado muzike.
– Pjesma “Romansa – uspavanka za dušu” je fado sa repertoara Amálie Rodrigues koji sam napisala na bosanskom jeziku, autor muzike je Carlos Gonsalves. U pjesmi se zapravo radi o razgovoru sa vlastitom dušom koja je jedne noći pokucala na vrata sva izmijenjena, slomljenih krila, tražeći utjehu i sklonište. Mislim da će se mnogi prepoznati u ovoj pjesmi, a posebno oni koji imaju blizak odnos sa svojom dušom, odnosno sa samim sobom, svi oni koji su barem jednom iskusili duševnu bol, koji su lutali izgubljeni pa su se pronašli. U pjesmi se također i sama pronalazim, kazala nama je Maja.
– Video je sniman u Portugalu na prekrasnoj lokaciji Cabo espichel. To je zapanjujuća, prekrasna lokacija s prekrasnim pogledima, gdje se boje okeana i neba uklapaju dajući nejednaku panoramu. Također, ovo mjesto poznato je i kao svetište. Snimanje je proteklo kao u nekom snu, jer destinacije oduzimaju dah svojom ljepotom i u isto vrijeme mirnoćom. Kad bi čovjek išao negdje da se nađe sa sobom i sa svojom dušom, bilo bi to na ovakvom mjestu, dodaje ona.
Video za pjesmu nastao je u realizaciji mlade umjetnice, vizuelne antropologinje i fotografkinje iz Austrije Ronje Panholzer. – To je bila jedna od najljepših saradnji koje sam do sada imala i sigurno se neće ovdje završiti, zaključila je pjevačica.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO