Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaPromoNovoimenovani direktor TV1 Sanjin Bećiragić najavljuje: Nove zabavne emisije, nova TV lica,...

Novoimenovani direktor TV1 Sanjin Bećiragić najavljuje: Nove zabavne emisije, nova TV lica, novi filmovi, nove serije…

Od 01. juna funkciju direktora TV1 preuzeo je Sanjin Bećiragić. Bećiragić najavljuje ambiciozne planove ove TV kuće, među kojima je i cilj da se TV1 do kraja 2019. godine svrsta među top tri nagledanije i najpopularnije komercijalne televizije u BiH.
„Pred nama je veliki izazov. Očekuje nas mnogo truda, znanja i odricanja, ali vjerujemo da cilj možemo ostvariti. Naš interes je u ovoj programskoj godini biti televizija koja će zabaviti, oraspoložiti, informirati. Već početkom septembra počinjemo producirati dva nova formata – dnevne emisije u trajanju od 150 minuta i nedjeljno popodne. Pripremamo i odličan sportski, kao i novi filmski i serijski program. Hladna jesen će biti programski vruća na TV1“, otkriva Bećiragić.
Nove emisije bit će emitirane iz novog, savremeno opremljenog studija. U toku je osmišljavanje scenografije i nabavka nove tehničke opreme. Scenografiju će potpisati poznata i višestruko nagrađivana bh. scenografkinja Adisa Vatreš Selimović.
„Do sada smo u nabavku savremene tehničke opreme uložili skoro 250 hiljada KM. U ozbiljnim smo pregovorima sa producentskim kućama, kako u BiH, tako i van granica države, da kao koproducenti radimo na snimanju serija. Svjesni smo da se ozbiljni projekti ne mogu raditi bez kvalitetnog kadra, tako da trenutno formiramo novi tim mladih i ambicioznih ljudi. Vraća nam se Hatidža Nuhić, ali bit će tu još novih i zanimljivih imena“, kaže Bećiragić.

Novoimenovani direktor TV1 priznaje da se ova TV kuća posljednjih godina, iz objektivnih razloga, udaljila od svojih gledatelja. Sada su spremni učiniti sve za kvalitetniju i bolju interakciju sa gledateljima.
 „Realno posmatram situaciju. Nisam zadovoljan urađenim jer je ovo daleko od onoga što priželjkujem ili što mislim da TV1 može. Međutim, ne mogu i ne smijem biti nezadovoljan jer je iza nas težak period adaptacije na novi radni prostor i nove studijske kapacitete, na novi, drugačiji i savremeniji način rada, ali i tehničke izazove koje smo imali. Zato i radim analize sa najbližim saradnicima, kako bismo u narednom periodu postali još bolji. U odnosu na prije šest mjeseci, gledanost Dnevnika je rapidno porasla. To me raduje, ali smatram da rezultati mogu i da će biti i bolji“, govori Bećiragić.

IT centri u Banja Luci i Mostaru
„Radimo i na proširenju kadrovskih kapaciteta, ne samo u Sarajevu, već i na formiranju IT centara u Banjoj Luci i Mostaru. TV1 ima ambiciozne planove razvoja svojih digitalnih platformi. Cilj je kroz sinergiju televizije i interneta gledateljima, ali i oglašivačima, ponuditi dodatnu vrijednost. TV1 će uskoro imati i svoju aplikaciju“, kaže Sanjin Bećiragić, direktor TV1.

 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO