Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaBosna i Hercegovina osvojila 2. mjesto na Evropskom prvenstvu u ragbiju

Bosna i Hercegovina osvojila 2. mjesto na Evropskom prvenstvu u ragbiju

Na Evropskom prvenstvu u ragbiju koje se održalo na stadionu “Otoka” 23. i 24. juna 2018., Sarajevo kao domaćin ugostilo je reprezentacije Moldavije, Turske, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Slovačke, Finske, Norveške, Češke, Monaka, Austrije i Bosne i Hercegovine.
Prvog dana Evropskog prvenstva održanog u subotu 23. juna, reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazila na vodećem mjestu u svojoj grupi i samim tim izborila plasman za finalnu utakmicu koja je održana dan poslije, 24. juna.

U borbi za prvaka evropske Konferencije 1 pobjedu je odnijela Češka Republika koja je u posljednjem takmičarskom dijelu savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Reprezentacija BiH osvojila je 2. mjesto i prešla u takmičarsku grupu MEN7S -TROPHY profesionalnih ragbista, dok je 3. mjesto zauzela reprezentacija Moldavije.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Fetić nije skrivao zadovoljstvo:
“Organizacijski smo vrlo zadovoljni, sve ekipe su izrazile zadovoljstvo i smještajem i organizacijom samog turnira. Takmičenje je prošlo bez povreda igrača koji su nastupali, što nije čest slučaj kada je u pitanju ovakva vrsta sporta. Na osnovu ovoga možemo očekivati idućih godina da dobijemo ponovno povjerenje kao domaćini takmičenja i pokušamo još bolje da ga organizujemo. Takmičarski smo prezadovoljni jer smo prešli u veću grupu MEN7S -TROPHY profesionalnih ragbista, tako da sa svih strana možemo da se pohvalimo velikim uspjehom.”
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO