Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaIzložba suvremene umjetnice Alise Teletović "Poljupci brda"

Izložba suvremene umjetnice Alise Teletović "Poljupci brda"

Otvorenje 11. 7.2018, srijeda u 21:00 h, Atrij muzeja grada Trogira (Gradska vrata 4).
Alisa Teletović predstavlja izbor radova nastalih posljednje tri godine iz dva ciklusa:
“Poljupci brda i Putnik vremena”

Jedna od poznatijih suvremenih umjetnica u BiH plijeni pažnju svjetske javnosti ekspresivno figurativnim slikarskim osobnim izrazom; izlaže javnosti emocije i duboka životna promišljanja u bojama.
Expresivna simbolika kolorističkih kolizija upućuje na preplitanje senzacija iz doživljaja, percepcije i inspiracije autorice na putovanjima Hercegovinom, od Stoca do Trebinja, preko Popova polja do izlaska na more.
Dinarski krš, brda postaju unutarnje okruženje u kojem su brda kao i ljudi; odvojeni jedni od drugih, pa tik jedno uz drugo, zajedno. Propitujući samu sebe o ljubavi koja bi trebala biti prisutna, a tako je daleka na ovim bliskim nam prostorima, autorica iskonski traga za prikazima.
Ukazuje da su pejzaži u nama, u našim mislima, osjećajima, te kao i u zbilji često realno apstraktna nagoneći nas da zatvorimo oči kako bi usmjerili pogled ka unutra, u dušu. Kombiniranjem i miješanjem tehnika, oslobodjena stega tradicije stvaranja, autorica kreira ekspresivne pejzaže pune boja i linija, stvarajući nove suvremene realnosti kroz koje sama prolazi.
2000.godine.na RMIT –iju u Melbournu diplomirala Bakalerat u Umjetnosti , a Elektronski Dizajn i Interaktiv Medij na odsjeku za Design.
Povratak kući iz Australije nakon 17 godina izbivanja, spaja dva kontineta mješajuci dvije kulture, obogaćena pustinjskim širokim pejzažima Australije sa vizijama duše, otvorenosti i pomirenja, autorica nam poručuje da je divno kad se Brda ljube.
Alisa Teletović je likovna umjetnica, dizajnerica, članica ULUBIH-a, NAPREDKA i ULUPUBIH-a. Aktivno je prisutna na BH i međunarodnoj sceni. Osamnaest samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je niza priznanja i nagrada. Slikarska djela autorice Alise Teletović nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta, s ljubavlju se kupuju, vole i uživaju.
Autorica živi u Sarajevu stvarajući slikarska djela u svom ateljeu.
www.alisateletovicartist.com
Stari web site www.alisateletovic.com
+387 61 391083

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO