Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanja4. Međunarodni dan joge obilježen širom BiH

4. Međunarodni dan joge obilježen širom BiH

Dvodnevni program obilježavanja 4. Međunarodnog dana joge počeo je jučer u Domu mladih u Sarajevu, a otvorio ga je ambasador Indije u našoj zemlji Rahula Chhabre.
Inače, ovaj događaj organizira ambasada Republike Indije, a program je osim u Sarajevu, upriličen u Zenici, Banja Luci, Zavidovićima, Foči, Mostaru i Tuzli. Ambasador joge za 2018. godinu u Bosni i Hercegovini je Razija Mujanović.
“Ambasador Rahul je danas rekao divnu misao, da joga ne poznaje ni religiju, ni starosnu dob, i da svi mogu da praktikuju jogu. Profesorica joge Ankita Sood održala odličan čas. Joga jača naše fizičko, ali i psihičko stanje, zato je i preporučujem svima. Jako je bitno baviti se ili sportom, ili jogom, i staviti svoje zdravlje na prvo mjesto “- istakla je Razija Mujanović.
Današnja manifestacija je pored časa joge imala i bogat kulturni sadržaj. Cilj jednog ovakvog događaja je promocija kulture Republike Indije, ali i spajanje ljudi iz naše zemlje sa ljudima iz Republike Indije.
Naša poznata košarkašica je istakla i kako je igrala na tri kontinenta, ali nije imala priliku posjetiti Republiku Indiju. “Tamo košarka nije toliko popularna kao u Evropi ili Americi. Međutim, nikad nije kasno da se posjeti jedna tako lijepa zemlja” – ističe Raza.
(Zdravi portal)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO