Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeZdrava ishranaJesu li kokice zapravo zdrave?

Jesu li kokice zapravo zdrave?

Kokica je u suštini ništa drugo do zrno kukuruza koje se rastvorilo. Iako se tokom pripreme koristi malo masti, na njih se ne gleda kao na junk food.
Po svom sastavu kokice imaju puno vlakana, a malo kalorija. Točnije rečeno, jedna šoljica kokica sadrži: 31 kaloriju, 1 g proteina, 0,4 g masnoće, 6 g ugljikohidrata, 1 g vlakana i 0, 07 g šećera, što ih čini odličnom zamjenom za grickalice koje se prže u ulju. Dakle, čak i ako pripremite tri šoljice kokica, to i dalje sadrži manje od 100 kalorija, bez prevelikog broja ugljikohidrata, masti ili šećera.
Brojke govore svoje, obična vrećica kokica neće ispuniti vašu kalorijsku kvotu, ali morate znati da će se ti brojevi brzo promijeniti ako dodate maslac, sir, karamelu ili bilo koji drugi popularni preljev.
Ako se pitate što je s kokicama koje se prave u mikrovalnoj pećnici, moramo vas razočarati. Vjerojatno je najbolje da ih preskočite jer neke marke sadrže puno soli i velike količine zasićenih masnoća, a postoji i rizik od dobijanja posebnog tipa plućne bolesti povezane s diacetilom, hemikalijom koja se koristi u umjetnom maslacu na kokicama.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO