Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaLadies in by Jana: Poznate Banjalučanke koje diktiraju trendove

Ladies in by Jana: Poznate Banjalučanke koje diktiraju trendove

Pripadnice nježnijeg spola svojim djelima i postupcima uvijek su pomjerale graniceOne su uticale na tok svjetske historije mijenjajući ga. Borile su se za svoja prava u svijetu muškaraca, protiv ograničenja i tradicionalnih uvjerenja koje im je društvo nametnulo, protiv nejednakosti i diskriminacija.
U četvrtak, (24. 05.) je u Banja Luci, u Muzeju savremene umjetnosti RS, s početkom u 19 sati održano još jedno druženje za dame Ladies In by Jana. Ovog puta više od 150 dama uživalo je u promociji kulture, izložbi, druženju, panelu Banjalučanki koje diktiraju trendove, te melodičnim taktovima skupine Flute Quartet ”FLUTETE”.

Sudionice panela, Ljiljana Krsman (Addiko Bank), Ruža Lukić (Elta-kabel), Nataša Luburić (Ideal Kompani), imale su zadatak istaknuti snagu ženskog poduzetništva, govorile su o uspjehu, te preprekama kojim nisu dale da ih pokolebaju, već su ka svojim ciljevima krupnim koracima išle naprijed.
Nakon inspirativnog govora članice Ladies In zajednice uživale su u izložbi “Punktumi” Zbirka inostrane umjetnosti MSURS”, koja je priređena povodom obilježavanja 2018. godine, koju je Evropska komisija proglasila Evropskom godinom kulturnog nasljeđa pod sloganom “Naša baština – gdje se prošlost susreće sa budućnošću”, ukazujući na bogatu i raznovrsnu kulturnu baštinu Evrope.

Iako je riječ o zbirci koja obuhvata više od 360 umjetničkih djela, za postavku u Banjaluci izabarano je 100 djela od 80 autora iz Austrije, Belgije, Bugarske, Velike Britanije, Gruzije, Italije, Irske, Mađarske, Norveške, Njemačke, Poljske, Rusije, Turske, Francuske, Češke, Švajcarske i Španije.

Da ugođaj bude savršen, melodičnim zvucima Flute Quartet ”FLUTETE”, atmosfera je upotpunjena.
I ovoga puta s pripadnicama Ladies In zajednice bila Ilirija (Subrina), koja predstavila kreme za svaki dom. Dame su se mogle upoznati sa brendom 48 i proizvodima poput zaštitnih krema za lice i tijelo, zaštitnih krema za ruke i antibakteriske gelove za ruke.
Ladies Is su podržali  Jana, Sarajevski kiseljak, Deichmann, Le Petit Marseillais, Subrina, Orlando omekšivači, Elta-Kabel, As Group, Ladies In Magazine, PINK BH.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO