Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanja„Vikend slavenske duše“ u Mercatoru Borik

„Vikend slavenske duše“ u Mercatoru Borik

Danas je u Mercatoru Borik u Banja Luci počela umjetničko – gastronomska manifestacija „Vikend slavenske duše“ na kojoj će posjetiocima biti predstavljen dio bogate ruske kulture.
Prisutni će danas i sutra moći uživati u degustaciji tradicionalnih ruskih jela uz izvedbu tradicionalnih ruskih pjesama koje će na poseban način ispuniti široke slavenske duše.

«Mercator je  u saradnji sa banjalučkim udruženjima koja njeguju ruske običaje i tradiciju, organizovao ovu manifestaciju . Također, na ovaj način je  podržan i rad ovih udruženja koja će kroz pjesmu, igru i likovno stvaralaštvo predstaviti svoj rad i način na koji daju doprinos očuvanju tekovina kulture svog naroda», saopšteno  je iz marketing službe Mercator-a Borik.

Za potpuni doživljaj, na manifestaciji će nastupiti i vokalna grupa „Ruski tasliman“ iz Slovenije, koja izvodi tradicionalne pjesme i čuva kulturu slavenskih naroda.
Posjetite nas i sutra u Mercatoru Borik i već od 11:00 sati uživajte u ovoj umjetničko – gastronomskoj manifestacije na kojoj ćete osjetiti dio  ruske kulture.
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO