Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaGostovanje predstave "Brašno u venama" na festivalu "Barski ljetopis" u Crnoj Gori

Gostovanje predstave "Brašno u venama" na festivalu "Barski ljetopis" u Crnoj Gori

Predstava reditelja Borisa Liješevića “Brašno u venama” u četvrtak, 17. maja, igrala je u Dvorcu Kralja Nikole u Baru, u okviru crnogorskog teatarskog festivala “Barski ljetopis”. Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a.
Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje.  …Sve je trebalo da bude uobičajena porodična večera: djed i baka, sin, snaha i unuk, neprilagođeni tinejdžer – gotovo svakodnevna situacija. No iznenada, nakon što je prije dvadeset godina otišao iz roditeljskog doma ne javivši se nikome, na večeri se pojavljuje on; odmetnuti sin Igor, ratni izvještavač, voljeni sin, brat i dotad nepoznati stric…
Ovo je drugi put da Scena MESS gostuje sa predstavom na festivalu “Barski ljetopis” u Crnoj Gori. 2017. godine, Scena MESS je bila gost festivala sa predstavom “What is Europe”, reditelja Andraša Urbana.
Uloge u predstavi ostvaruju: Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.
Aktivnosti Scene MESS možete pratiti na web stranici www.mess.ba te na instagram profilu Festival MESS.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO