Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisPrvog dana SBF-a: Panel o ženskom liderstvu u razvoju društva

Prvog dana SBF-a: Panel o ženskom liderstvu u razvoju društva

S ciljem da se ukaže na sve veću i značajniju ulogu žena u razvoju društva i da se žene dodatno ohrabre za zauzimanje liderskih pozicija u kompanijama, ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će se održati 25. i 26. aprila u Sarajevu, upriličit će panel posvećen ulozi žena liderki u razvoju društva na kojem će učestvovati uspješne poslovne žene, kako iz regije, tako i iz drugih evropskih zemalja, te Bahreina, Južnoafričke Republike, Australije…

Moderatorica ovog panela bit će prof. dr. Danica Purg, predsjednica IEDC Poslovne škole Bled iz Slovenije koja, pored ove i brojnih drugih, obavlja i funkciju predsjednice Međunarodne organizacije za razvoj menadžmenta u dinamičnim društvima (CEEMAN).  Ko-moderatorica panela bit će Azra Atagić Ćatović, izvršna direktorica i osnivačica poslovnog portala akta.ba, koja je 2014. godine proglašena najboljom poduzetnicom u BiH, te sudjelovala u projektu ”Poslovne žene kao liderke i uzor u BiH”.
Ove uspješne žene, na panelu će ugostiti Shaikhu Mariam Bint Hamad Al Khalifa, potpredsjednicu Društva poslovnih žena iz Bahreina, Đemilu Talić Gabriel, pouzetnicu i počasnu konzulicu BiH u Novom Južnom Velsu u Australiji, Fatmu Çinar, šeficu Internacionalnog bankarstva u Kuveyt Turk Participation Bank iz Turske, zatim Madelein Mkunu, predsjednicu „Leading Women of Africa“ koja dolazi iz Južnoafričke Republike, Tajmu Kapić, direktoricu projekta u nevladinoj organizaciji „Cradle“ iz Republike Irske, Semihu Borovac, ministricu za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću Ministara Bosne i Hercegovine i mnoge druge.
U veoma izazovnom poslovnom okruženju kojeg odlikuju i kulturološke prepreke, pored sistemske podrške, ženama u regionu, ali i šire, nedostaje i samopouzdanja da istraju u ostvarenju vlastitih biznis potencijala i postanu uticajnije. Učesnice panela, koje su tokom svojih karijera nailazile na ove i slične izazove prezentirat će svoja iskustva i najbolje prakse te tako pružiti dodatni podstrek ženama i podsjetiti na rastuću ulogu žena liderki u razvoju privrede i društva u cjelini.
Prijave i registracije za učešće na Sarajevo Business Forumu otvorene su do 23. aprila, a obavljaju se putem web stranice: sarajevobusinessforum.com/registration-participant, a detaljan program i agenda 9. Sarajevo Business Foruma (SBF) 2018 dostupni su online na linku: www.sarajevobusinessforum.com/agenda.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO