Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaAudicija za takmičenje 'Najbolji pop rock vokal' 21. aprila

Audicija za takmičenje 'Najbolji pop rock vokal' 21. aprila

Prijave za učešće na takmičenju ”Najbolji pop rock vokal”, koje će biti održano u okviru četvrtog izdanja Festivala dječije umjetnosti 6. maja u 18.00 sati u sarajevskom BKC-u, primaju se do 21. aprila.
Pravo učešća na takmičenju imaju sva djeca uzrasta od 12 do 16 godina koji su državljani BiH.
Prijave s obaveznom biografijom kao i audio zapisom pjesme sa kojom se prijavljuje na takmičenje potrebno je poslati na e:mail adrese prvokal@mtm.ba ili info@fedu.ba najkasnije do 21. aprila.
Kandidati koji ne posjeduju audio zapis mogu prisustvovati audiciji za takmičenje koja će biti održana 21. aprila u 13.30 sati u prostorijama Instituta za muziku, teatar i multimediju (ul. Ćumurija br. 6, prvi sprat).
Tri prve nagrade za najbolji pop rock vokal dodjeljivat će stručni žiri sastavljen od poznatih estradnih imena muzičke scene u BiH, a pored takmičarskog u muzičkom dijelu programa učestvuju i specijalni gosti, pobjednici regionalnih takmičenja u pjevanju iz Hrvatske i Srbije.
Takmičenje se relizira u saradnji s iMTM iz Sarajeva, podružnice Rockschool iz Londona, pri kojem djeluje Pop Rock škola pjevanja, koja će jednom od najboljih takmičara omogućiti i besplatno školovanje. Pored navedenih nagrada na takmičenju će biti dodijeljena nagrada i za najbolju autorsku pjesmu.
Četvrti festival dječije umjetnosti bit će održan od 3. do 7. maja na više lokacija (Pozorište mladih, BKC, Narodno pozorište, Općina Stari Grad, Muzej Sarajeva) prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera koji njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije, saopćili su organizatori.
(Fena)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO