Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaUncategorizedZnate li koja je idealna razlika u godinama za dobru vezu i...

Znate li koja je idealna razlika u godinama za dobru vezu i brak?

Kvalitetna veza i odnos između partnera ovise o nizu faktora. Razumijevanje, odricanje, požrtvovnost i naravno, ljubav ključni su za uspjeh svakog braka i veze, no čini se kako se kvaliteta veze može mjeriti i u brojkama.
Naime, prema istraživanju provedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Europe, postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka. Riječ je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde naučnici, ima idealnu brojku.
Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspjeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za  kvalitetan zajednički život.
Dokazano je kako žene emotivno sazrijevaju puno ranije od muškaraca te je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istoj emocionalnoj razini.
S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrijednosti, drugačiji ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerješivih nesuglasica.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO