Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaProljeće donosi nove naslove u online knjižari Knjiga.ba

Proljeće donosi nove naslove u online knjižari Knjiga.ba

Uz dolazak proljeća, online knjižara na adresi Knjiga.ba nudi bogatiju ponudu za proljetne dane svim ljubiteljima pisane riječi.
“Priča o novom prezimenu” Elene Ferrante drugi je dio tetralogije o Eleni i Lili koji je misterioznoj Eleni Ferrante donio svjetsku slavu i unisono oduševljenje kritike. Dok smo u prvom romanu “Genijalna prijateljica” pratili djetinjstvo i adolescenciju, u “Priči o novom prezimenu” Elena i Lila sad su u svojim dvadesetima. Lila je postala zatvorenica svog braka, dok se Elena polako otkriva. Obje postaju žene plaćajući visoku, a ponekad i okrutnu cijenu koju taj prijelaz zahtijeva.
Tu je i knjiga Sandre Brown “Žaoka” – Svaka istina koja ispliva na površinu krije u sebi još mračniju laž. Kada se pogledi Džordi Benet i Šoa Kinarda sretnu u jednom sumnjivom pabu, među njima će istog trenutka sijevnuti varnice. Šo šalje opasne vibracije zbog čega se muškarci drže na oprezu, a žene privlači poput magneta. Niko to ne osjeća više od Džordi, inteligentne poslovne žene koja ne pripada ovoj pješčanoj obali reke. Ali ona je tu… A Šo Kinard je ovdje da je ubije.
Pjesme i priče Suade Bernhardt “Mališani velikog srca” odaju njenu veliku ljubav prema svijetu djetinjstva i prema pisanju za djecu, posebno za djecu najmlađeg uzrasta, djecu koja svojim malim radoznalim bićem upoznaju svijet oko sebe i otkrivaju njegovu stvarnost i ljepotu, svijet u kojem odrastaju. Suada se i sama osjeća dijelom tog dječijeg svijeta i zato su njene pjesme i priče jednostavne i bliske dječijem shvatanju, razmišljanju i doživljaju, saopćeno je iz online knjižare Knjiga.ba.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO