Ovo brzopotezno jelo možete pripremiti u manje od 15 minuta, dodati tajni sastojak i počastiti se zdjelom kremaste tjestenine nakon koje vas neće čekati hrpa posuđa za pranje.
SASTOJCI
200 g tjestenine
300-350 g šampinjona
200 g vrhnja za kuhanje
3 kašičice maslaca
1 kašičica maslinovog ulja
2 komada češnjaka (bijelog luka)
½ glavice luka
Za posluživanje: parmezan, peršun
PRIPREMA
1. Skuhajte tjesteninu.
2. Na srednjoj vatri otopite maslac s maslinovim uljem, dodajte nasjeckani češnjak (bijeli luk) i luk i nakon jedne minute dodajte narezane šampinjone. Na jakoj vatri dinstajte dok šampinjoni ne omekšaju.
3. Šampinjonima dodajte kremasto vrhnje za kuhanje i pustite neka se okusi prožmu nekoliko minuta tek da se vrhnje malo ugusti te dodajte tjesteninu. Uz dodatak ovog sastojka ne morate brinuti o suhoći jer uz vrhnje za kuhanje svaki obrok postaje užitak, a okus bogatiji.
4. Na kraju dodajte parmezan i malo peršuna.