Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisBBI VIP Business Club u Bihaću: Iskoristiti potencijale Unsko-sanskog kantona i unaprijediti...

BBI VIP Business Club u Bihaću: Iskoristiti potencijale Unsko-sanskog kantona i unaprijediti standard regije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i BBI VIP Business Club u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona, Grupacijom poslodavaca Unsko-sanskog kantona, danas su u Bihaću organizirali okrugli stol na temu: „Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“.

Okruglom stolu koji je samo jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, a koji za cilj ima jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima, pristustvovalo je oko 80 predstavnika privrednog sektora, institucija i lokalnih zajednica.
„Današnjim okruglim stolom održanim u Bihaću zaokružili smo niz uspješnih diskusija u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke. Prije završnog skupa u Sarajevu koji će biti održan uoči samog Sarajevo Business Foruma, posjećeni su svi veći poslovni centri u Bosni i Hercegovini,  gdje je učešće uzelo oko 300 kompanija i institucija, sa preko 600 učesnika. “, izjavila je Azra Čolić, obrativši se u ime BBI VIP Business Cluba.
Presjek stanja privrede regije Unsko-sanskog kantona sa prezentacijom planiranih novih projekata i njihovih efekata na bh. privredu predstavila je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, dok je izvozne prednosti i potencijale Unsko-sanskog kantona iz ugla poslodavaca prezentovalo Udruženje poslodavaca Unsko-sanskog kantona.
Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona u prezentaciji tokom svog obraćanja predstavila je razvojne projekte Unsko-sanskog kantona.
Izvršni direktor LRC-a Emil Kučković i danas je prezentirao detaljnu analizu privrednih kretanja u Unsko-sanskom kantonu.
U sklopu današnjeg okruglog stola prezentirana je i nova on-line platforma u okviru Sarajevo Business Foruma koja ima za cilj predstavljanje profila i projekata kompanija, kao i dogovaranje B2B sastanaka. Platforma je dostupna putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO