Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i modaOvo su najbizarniji tretmani za ljepotu koje su žene ikad koristile!

Ovo su najbizarniji tretmani za ljepotu koje su žene ikad koristile!

Žene su oduvijek pridavale pažnju fizičkom izgledu, pritom koristeći pomalo bizarne proizvode i tretmane za uljepšavanje. S tim u vezi ako ste mislili da su botox i tzv. vampirski tretman neobični, obavezno pročitajte ono što slijedi!

KREMA ZA LICE OD PREPUCIJA – AMERIKA

Krema napravljena od obrezane kožice s penisa dojenčadi, postala je hit 2015. godine, kada ju je ispromovirala američka voditeljica Oprah. Ova krema se koristi za ublažavanje bora. Kako je stvorena nije poznato – a možda je tako i najbolje.

PTIČIJI IZMET ZA SKIDANJE ŠMINKE – JAPAN

Naime, prah napravljen od ptičjeg izmeta, služio je za čišćenje lica. Najčešće su ga koristile gejše i glumci iz Kabukija (vrsta tradicionalnog japanskog pozorišta u obliku igrane drame) kako bi obrisali tešku šminku s lica.

REGENERATOR ZA KOSU OD BIVOLJE SPERME – ENGLESKA

Jedan salon u Londonu nudi tretman za njegu kose koji u sastavu proizvoda sadrži spermu bika! Navodno, nakon tretiranja ovim proizvodom, kosa postaje sjajna i gusta.

OVČJA PLACENTA – MALEZIJA

Od ovčje placente se prave mnogi proizvodi za njegu kao što su maske za lice, gelovi za područje oko očiju i serumi za kosu, a koriste ih i slavne osobe poput Jennifer Lopez, Eve Longorie i Madonne. Krema za lice od placente iznosi najmanje oko 150 maraka.

GEL ZA TUŠIRANJE OD MRAVA – JAPAN

Još jedan neobičan proizvod koji dolazi iz Japana! Ove male životinjice sadrže visoku razinu mravlje kiseline koja služi kao dodatni izvor energije. U nekim kulturama, mravi su uobičajena prehrambena namirnica! Mravlja kiselina se u kozmetici uglavnom koristi za tretiranje masne kože i za piling. Ovaj čuveni gel za tuširanje s mravljom kiselinom možete koristiti i za pranje kose ali i kod pripreme kupke.

GRGLJANJE PORTUGALSKOG URINA – RIM

Kako bi izbijelili zube i osvježili dah, Rimljani su uvezli portugalski urin za grgljanje. Očigledno su portugalski pH smatrali djelotvornijim. Urin sadrži nekoliko spojeva, kao što su amonijak i urea koji ubijaju klice i pomažu u borbi protiv gingivitisa. Urin sadrži 95% vode, a ostalih 5% su soli, minerali i dušik. U svakom slučaju, ne preporučamo pijenje niti grgljanje urina jer očito postoji razlog zašto ga je tijelo izbacilo.

TOPLI MASLAC ZA MASAŽU I NJEGU VAGINE – ETIOPIJA

U Etiopiji se možete naručiti na masažu toplim maslacem. Masaža cijelog tijela traje 45 minuta. Preko ruku i stopala ćete dobiti plastične vrećice i veliki komad maslaca kojeg ćete morati obilno nanijeti na…vaginu. I to nije najčudnije. Nakon masaže, odlazite u prostoriju s WC šoljom koja nije u klasičnoj upotrebi ali je smještena iznad ljekovitog dima. Sjedate na nju i pokrivaju vas s 3 pokrivača tako da dim ostane na mjestu. Tu morate ostati sve dok se maslac sa vagine ne otopi. A sve to radi stezanaj vaginalnih mišića nakon poroda.
 

VEZIVANJE STOPALA – KINA

Taj proces bi započeo vrlo rano. Kinezi su djevojčicama u dobi između 3 i 11 godina, kada je tkivo još uvijek meko i savitljivo, vezali stopala kako bi imali što manji broj stopala. Inače, Kinezi su smatrali da je malo stopalo odraz ženine ljepote! Prvo su uranjali stopala u mješavinu bilja i životinjske krvi što je trebalo omekšati stopala i olakšati vezivanje. Zatim su savijali prste što više, kako bi spriječili daljnji rast stopala. Pri tom procesu, prste bi lomili, a potom cijelo stopalo stisnuli i zavezali pamučnom trakom, također natopljenom životinjskom krvlju. Nakon vezivanja, zašili bi kraj tkanine kako ju djevojčice ne bi otpuštale. Kako se mokra traka sušila, još čvršće bi stezala stopalo.
Djevojčice su morale puno hodati kako bi njihova tjelesna težina formirala stopalo u željeni oblik. U slučaju da nisu mogli polomiti i dovoljno zavrnuti prste djevojčica, namjerno bi umetali krhotine stakla između njihovih prstiju kako bi zadobile infekciju prilikom koje bi im prsti otpali.
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO