Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričePlaketu „Žena –inspiracija“ osvojile: Biljana Handžo,Esma Alihodžić, te Fondacija "Cure" i ”Žene...

Plaketu „Žena –inspiracija“ osvojile: Biljana Handžo,Esma Alihodžić, te Fondacija "Cure" i ”Žene za žene Internacional”

U prelijepom ambijentu restorana Neretva u Konjicu, u organizaciji Udruženja za pomoć i edukaciju ”Žena za ženu” iz Konjica sinoć je održana svečana ceremonija i uručenje plaketa za najistaknutije građanke Konjica, kao i ženske organizacije u BiH koje su dale ogroman doprinos na promociji ženske inicijative u malim lokalnim zajednicama, naročito na osnaživanju žena ruralnih područja i njihovom udruživanju i jačanju kroz timski rad.

Nagrade Plaketa „Žena –inspiracija“  su dodijeljene u Sedmici ženske solidarnosti i izgradnje mira s ciljem promovisanja ženskog aktivizma kao i skretanju pozornosti javnosti na ženska pitanja i status žene u današnjem društvu.

Nagrade su se dodijeljene u tri kategorije :

  • Kategorija žena iz javnog života
  • Uspješna neVidljiva žena
  • Kategorija organizacija koje su inspiracija malim organizacijama u ruralnim područjima i malim lokalnim zajednicama da budu ustrajne u mjenjanju pozitivnih promjena u društvu.

Među nominovanim ženama iz javnog života bile su: Biljana Handžo rukovoditeljica Muzičkog centra Rezonanaca, Mirsada Ćosić direktorica Radio Konjica, Dženana Domazet Mustafić direktorica vrtića Happy Kids, Plaketu „Žena –inspiracija“ iz ove kategorije osvojila je Biljana Handžo.

Među nominovanim ženama u kategoriji neVidljivih uspješnih žena bile su nominovane: Anela Klarić frizerka, ogorman doprinos na vidljivosti djece s Downov sindromom, Miranda Blažević medicinska sestra  za human i požrtvovan odnos prema pacijentima, Amresa Pirija za istaknuti kreativan slastičarski rad i doprinos poticanju na ekonomskom osnaživanju žena kroz radinost u svom domu, Esma Alihodžić, poljoprivredna poduzetnica, za nevjerovatan doprinos na razbijanju predrasuda o ženama sa sela, promicanju ekonomskog osnaživanja žena ruralnih područja, izuzetan aktivizam u NVO i kontinuiranoj borbi za poboljšanje uslova života kroz sopstveni rad na poljoprivrednom imanju.
Plaketu „Žena –inspiracija“ iz ove kategorije osvojila je Esma Alihodžić.

U kategoriji organizacija koje su inspiracija malim organizacijama u ruralnim područjima i malim lokalnim zajednicama da budu ustrajne u mjenjanju pozitivnih promjena u društvu, nominovane su : Fondacija “CURE” i ”Žene za žene Internacional” iz Sarajeva. Plaketu su dobile obje nominovane organizacije, jer su imale ogroman doprinos u pružanju podrške Udruženjima koja tek počinju s radom, zalaganja na umrežavanju ženskih udruženja, jačanju i edukovanju članica, te kontinuiranom edukovanju i poticanju žena za pokretanje malih biznisa s ciljem ekonomskog osnaživanja.
Medijski pokrovitelji manifestacije bili su Radio Konjic i Zdravi portal – Mjesto zdrave i pozitivne atmosfere, čega  sinoć u sali prepunoj žena zasigurno nije nedostajalo.

Uz veselu atmosferu i muziku, sve žene su uživale u ovoj noći, a za još bolju atmosferu pobrinuli su se Zdravi portal i Catrice kozmetika koji su svim prisutnim ženama podijelili nagradne listiće, pa je izvučeno 20 dobitnica ruževa i sjajila za usne.

Za sve žene koje nisu bile među sretnim dobitnicama, poruka da je na facebook stranici Zdravog portala u toku Nagradna igra sutra do 12,00 sati, tako da još uvijek imaju šansu da osvoje neku od nagrada – Najbolje od ljepote by Catrice.
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO