Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaUncategorizedDogs Trust: Kampanje besplatne sterilizacije za vlasničke i masovne sterilizacije za napuštene...

Dogs Trust: Kampanje besplatne sterilizacije za vlasničke i masovne sterilizacije za napuštene pse počele 19. februara

U okviru svoje značajne podrške cjelovitom, zakonskom, trajnom I humanom rješavanju problema napuštenih pasa, Fondacija Dogs Trust na oko 40% teritorije BiH nastavlja finansirati i koordinirati kampanje besplatne sterilizacije vlasničkih i masovne sterilizacije napuštenih pasa.

Besplatna sterilizacija vlasničkih pasa i masovna sterilizacija napuštenih pasa je 19.2.2018. godine počela u sljedećim regijama:

  • Kanton Sarajevo i Lukavica
  • Kanton 10
  • Tuzlanski kanton
  • Sarajevsko-zvornička regija

Vlasnici pasa mogu besplatnu proceduru za svog ljubimca zakazati direktno kod partnerskih klinika čije kontakte mogu pronaći na našoj web stranici: www.dogstrust.ba
Ove godine, Dogs Trust svoju podršku kroz Program sterilizacije širi na grad Banja Luka i njegovu širu regiju, te na sve opštine Istočnog Sarajeva gdje su prireme za stvaranje uslova za provođenje ovih kampanja u toku.
U svim “novim” regijama, u prvoj fazi će se provoditi samo masovna sterilizacija napuštenih pasa, a početak kampanja besplatne sterilizacije vlasničkih pasa će biti najavljen kada tačan datum početka bude izvjestan.
U gradu Banja Luka i njegovoj široj regiji, što uključuje opštine laktaši, Prnjavor, Gradiška, Omarska, Prijedor i Kozarska dubica, pripreme su u poodmakloj fazi pa se početak kampanja masovne sterilizacije napuštenih pasa očekuje 26.3., a kampanje besplatne sterilizacije vlasničkih pasa od septembra ove godine.
Pauze u provođenju kampanja sterilizacije koje koordinira i finansira Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH traju oko jedan mjesec tokom ljetnog perioda a tokom zime zbog priprema za narednu godinu, oko dva mjeseca.
Podsjetimo se da svi psi koji uđu u program sterilizacije koje finansira Fondacija Dogs Trust a koordinira njeno predstavništvo u BiH, pored sterilizacije provedene od strane obučenih stručnjaka i u skladu sa stalno usavršavanim standardnim procedurama, besplatno dobiju i vakcinu protiv bjesnila, tretman protiv crijevnih parazita te mikročip, dok napušteni psi dodatno dobiju i ušnu tetovažu i markicu.
Lako i jednostavno saznajte kako ova dva programa tačno izgledaju na terenu kroz kratke filmove na našem you tube kanalu, Dogs Trust BiH. Pogledajte i kratke i zabavne filmove o našim drugim programima! Mada je provedba zakona i uspostava sistema obaveza lokalnih vlasti, saznajte kako svi možemo pomoći ovakvom rješenju koji je u interesu i zajednice i pasa!
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH koordinira programe koje kreira i finansira njegov osnivač u Velikoj Britaniji, čiji cilj je da podupru uspostavu efikasnog i humanog Sistema za upravljanje populacijom pasa čiji okvir je propisan u Zakonu o zaštiti I dobrobiti životinja u BiH, čime bi se problem napuštenih pasa riješio trajno i održivo.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO