Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaTrčim jer štrčim - Jahorina Ultra Trail otvoreni poziv blogerima i predstavnicima...

Trčim jer štrčim – Jahorina Ultra Trail otvoreni poziv blogerima i predstavnicima medija

Ako si trkač/ica i bloger/ka ili radiš u medijima, Jahorina Ultra Trail te poziva da se prijaviš na konkurs za mrežu medijske podrške JUT-u 2018!

Jahorina Ultra Trail je najveće bh takmičenje u trail trčanju u okviru kojeg će 27-29.07.2018. godine, na stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem organizovati četiri trke različite dužine: Mini, Midi, Maxi i Ultra Trail. Organizatori jako puno rade i na promociji trail trčanja jer su sad već postali nekakva lokomotiva za dalji razvoj ovog sporta u Bosni i Hercegovini. Posvećeni su afirmaciji prirodnih resursa Sarajevsko-romanijske regije u cilju kreiranja jedinstvene outdoor ponude koja bi doprinijela lokalnom razvoju.
U skladu s formatima koje nude, trke su atraktivne trkačama solidne ili izuzetne kondicije ali i profesionalnim sportistima koji nužno nisu trkači jer su na ovim trkama jako uspješni i bijatlonci, skijaši, fudbaleri. Mini je 14 km duga staza, idealna za brze trkače, za početnike u trail trčanju ali i za one kojima je Midi koji se održava dan ranije malo pa žele tokom vikenda završiti dvije trke što je sjajna kombinacija jer se savršeno dopunjuju. Midi je duga 34 km i prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Maxi dug 69 km je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra je za iskusne trail trkače a dužinom od 104 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke. Staza Ultra Traila je toliko posebna i također raznovrsna jer trkače vodi na Golu Jahorinu, uz i niz ski staze, nekadašnjom trasom uskotračne pruge koja prolazi kroz kratke tunele, via feratu na Romaniji ispod Novakove pećine, kanjonom Miljacke a zatim trebevićkom bob stazom i grebenom. Ultra Trail je za one koji se žele pohvaliti da su u jednom danu uspjeli preći Jahorinu, Ravnu planinu, Romaniju i Trebević što svakako ozbiljni ultraši žele imati među svojim postignućima.

CILJ: Stvarajući mrežu partnerskih medija, žele izgraditi snažne veze s trkačima koji putem  online platformi i medija promovišu rekreaciju, trčanje i generalno aktivnosti na otvorenom. Ujedno, žele nagraditi njihov trud, upoznati ih lično, omogućiti im da trčeći najljepšim stazama upoznaju Jahorinu, Ravnu planinu, Romaniju i Trebević.

KAKO SE PRIJAVITI?
Da bi se prijavili potrebno je da sa sljedećeg linka https://trcimjerstrcim.blogspot.ba/2018/02/jahorina-ultra-trail-2018-otvoreni.html preuzmete press material na osnovu kog ćete sačiniti najavu ovogodišnjeg izdanja trke, te objavu i popunjen obrazac dostavite na e- mail adresu  info@jahorinatrail.com. Na ovaj način učestvujete na konkursu na osnovu kog će komisija u sastavu Iva Ivkić, izvršna direktorka „Olimpijskog centra Jahorina“, Igor Tošić, direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Dragana Kurtagić, PR i event menadžerka „Sunnylanda“, Borislava Purković, marketing menadžerka ski centra „Ravna planina“ i Sanja Kavaz, direktorka „Jahorina Ultra Traila“ izabrati 10 trkača-blogera koji će dobiti posebne aranžmane kreirane za akreditovane medije.

 Kao član/ica JUT Bloggers Networka dobijaš:

  • Učešće na trci Jahorina Ultra Traila 2018 po izboru
  • Smještaj u hotelu Bistrica u period 26-29.07.2018. godine
  • Izlet i obilazak ski centra Ravna planina
  • Izlet i obilazak zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću.

Ono na čemu još rade ove godine jeste proširenje startnog paketa na način da svi učesnici od organizatora dobiju poklon i vaučere koje će moći iskoristiti za panoramsko razgledanje Jahorine, vožnju zip-lineom na Ravnoj planini, alpine roller coasterom Sunnylanda i žičarom koja kreće iz Sarajeva i vozi do Trebevića. Dakle, osim što ćete sve ljepote moći sagledati trčeći našim planinama, imaćete također mogućnost da kroz jednu potpuno drugačiju perspektivu dožive sve to i iz vazduha.
Vjerujemo da je sve ovo dovoljno za prijavu, sretno svima!
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO