Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaPrijava za učešće na prvom dječijem takmičenju za najbolji pop rock vokal

Prijava za učešće na prvom dječijem takmičenju za najbolji pop rock vokal

Festival dječije umjetnosti (FEDU) raspisuje poziv za učešće na takmičenju “Najbolji pop rock vocal”, koje će biti održano u okviru četvrtog izdanja Festivala u maju u sarajevskom Bosanskom kuturnom centru.

Pravo učešća na takmičenju imaju sva djeca uzrasta od 12 do 16 godina koji su državljani BiH, saopćeno je iz FEDU-a. Prijave sa obaveznom biografijom kao i audio zapisom pjesme sa kojom se prijavljuje na takmičenje potrebno je poslati najkasnije do 8. aprila.  

Takmičenje se relizira u saradnji sa iMTM iz Sarajeva, podružnice Rockschool iz Londona, pri kojem djeluje Pop Rock škola pjevanja, koja će jednom od najboljih takmičara omogućiti i besplatno školovanje.
Kako se navodi u saopćenju, Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera koji njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije.
Također, Festival dječije umjetnosti FEDU započinje izložbom dječijih ilustracija o temi prošlogodišnje pobjedničke bajke “Mali klikeraši” Marije Fekete-Sullivan.
Pozivaju da djeca naprave malu radionicu ilustracije u svojoj školi i elektronski pošalju tri odabrane skenirane  ilustracije “Malih klikeraša”.  Radove slati do 31.marta, a učesnici izložbe će biti objavljeni na web stranici festivala. Izložba će biti otvorena za vrijeme 4. FEDU-a od 3. do do 7.maja.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO