Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaDogs Trust Škola za pse gostuje u Livnu od 23.1. do 28.2....

Dogs Trust Škola za pse gostuje u Livnu od 23.1. do 28.2. 2018. godine

Dogs Trust Škola za pse u Semizovcu koja omogućava besplatnu edukaciju vlasnicima pasa, te obuku ljubimaca po principu pozitivne motivacije u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu, Zenici, te njihovim širim regijama, će od 23. januara do 28. februara biti u radnoj posjeti Livnu, Kanton 10.

Vlasnici pasa u ovom gradu i okolini mogu se prijaviti za besplatnu obuku na sljedeći način:

  1. Na našoj web stranici: www.dogstrust.ba, u dijelu koji govori o Školi za pse, pronaći i popuniti prijavni obrazac
  2. Potpuno popunjen obrazac poslati na e-mail partnerske Udruge za zaštitu životinja „O“ na email jasenkajarebica@yahoo.com ili udrugaohbz@gmail.com.
  3. Nakon što ih jedan od instruktora kontaktira, prema uputama, u zakazano vrijeme i na zakazano mjesto, doći sa svojim ljubimcem
  4. Pažljivo i dosljedno pratiti upute instruktora i redovno dolaziti na časove

Škola za pse nastavit će s radom u Semizovcu od 6. marta, te vlasnike pasa u regiji koju pokriva pozivamo da se prema uputama na www.dogstrust.ba što prije registruju kako bi dobili svoje termine u Školi za pse u što kraćem roku.
Vlasnici pasa sigurno će biti zainteresovani za još jednu dobru vijest: Nedavno smo na našem YouTube kanalu, Dogs Trust BiH, objavili naš novi serijal „Obuka bez muke za Dogs Trust cuke“ koji u 14 zanimljivih i korisnih epizoda objašnjava sve što želite znati o obuci pasa po principu pozitivne motivacije i radu Škole za pse, te daje savjete za osnovne komande. Serijal možete pogledati na play listi pod imenom „Obuka bez muke za Dogs Trust cuke“.
Obuku po principu pozitivne motivacije koriste sve Dogs Trust Škole za pse, uključujući Školu u Semizovcu koja radi po istim visokim standardima i procedurama kao i brojne Dogs Trust Škole za pse u Velikoj Britaniji. Ova metoda zasnovana je na naučnom istraživanju, uključujući istraživanje Fondacije Dogs Trust, a njen rezultat je – vlasnik koji mnogo bolje poznaje svog psa i pas koji se lijepo ponaša i sretan je zbog toga, i jaka veza između vlasnika i psa.

Predstavništvo putem Škole za pse prenosi način rada svog osnivača u Velikoj Britaniji, Dogs Trust Worldwide, tako da instruktori zapravo akcent stavljaju na edukaciju vlasnika kojima daju upute o tome kako da svojim ljubimcima što bolje upravljaju.
Kao i svi programi Fondacije Dogs Trust u BiH, i ovaj program koji smo pokrenuli 2016. godine podupire zakonsko i humano rješenje problema napuštenih pasa jer smanjuje rizik od napuštanja pasa koje se često desi uslijed problema u ponašanju psa. Obučen pas sretan je pas, a vlasnik obučenog psa – sretan vlasnik! Za sretnu zajednicu i sretne pse u njoj!
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO