Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaOsmijeh Sarajeva: prvi festival komedije u našem gradu

Osmijeh Sarajeva: prvi festival komedije u našem gradu

Prvi festival pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva” održati će se ovog mjeseca u glavnom gradu naše države. Radi se o festivalu komedije na kojem će se okupiti neka od najeminentnijih imena regionalne pozorišne scene. 
Za sve ljubitelje smijeha i dobre pozorišne zabave organizatori su pripremili bogat program. Radi se o najboljim predstavama iz sedam zemalja regiona koje će učestvovati u takmičarskom programu. Festival će sutra otvoriti predstava “Ustav Republike Hrvatske”, a karte su već u prodaji. 

Sarajevo kao prestonica smijeha

Sarajevo je uvijek važilo za grad koji je pun humora i grad u kojem se humor rađa čak i u najtežim trenucima. Upravo su u tome organizatori crpili ideju za festival koji bi donio osmijeh na lica ljubitelja pozorišta.
Ermin Sijamija, direktor programa, se nada da će festival prerasti u tradiciju i da će se tražiti karta više. U okviru programa naći će se devet izvrsnih predstava koje su pažljivo izabrane između čak dvadeset koliko ih je bilo prijavljeno. Festival traje do 20og Maja, a pored igranja predstava organizovati će se i okrugli stolovi gdje će se omogućiti razgovor sa akterima predstava. 
 

Program festivala
Program festivala

Uz predstave moći ćemo uživati i u pratećem programu, koji uključuje after party svake večeri. Nakon predstava posjetioce će zabavljati Karne, Pochko & New Primitives, Rambo Amadeus, Alen Lemešević, Sheebee & Jukebox, Peretrojka, Dj Zlijay, The Babe Barbarella i Dvadesetorica.
Kompletan program “Osmijeha Sarajeva” možete pogledati u Bosanskom kulturnom centru gdje će se održati i proglašenje pobjednika u pet kategorija. Najbolja predstava, najbolji glumac, najbolja glumica, te u kategoriji najbolji mladi glumac i najbolja mlada glumica.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO