Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaHor za male i mlade "Suncokreti" koncertom obilježava Dan planete Zemlje

Hor za male i mlade "Suncokreti" koncertom obilježava Dan planete Zemlje

U petak, 21. aprila Hor za male i mlade Suncokreti upriličiti će koncert naziva “Planeta suncokreta 2”. Koncert se održava povodom dana planete Zemlje, a možete uživati u Pozorištu mladih Sarajevo sa početkom u 19 sati. 

Na koncertu su najavljeni i posebni gosti. Radi se o polaznicima Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo te učenicima Osnovne škole Safvet-beg Bašagić. Mališani su posebno za ovu priliku pripremili igrokaz koji se bavi temom ekologije i ukazuje na važna ekološka pitanja.
“Znakovi tišine” zajedno sa “Suncokretima”
Nedžad Merdžanović, inače voditelj hora Suncokreti najavio je i saradnju sa udruženjem Znakovi tišine. 
Posebnu notu koncertu dat će izvedba pjesme “Imagine“ Johna Lennona koju je Hor Suncokreti obradio zajedno sa predstavnicima udruženja Znakovi tišine koje za cilj ima razvoj i unaprjeđenje statusa osoba oštećenog sluha. Na ovaj način zajedno radimo na osnaživanju ove populacije i poticanju društva na inkluzivne aktivnosti“ izjavio je Merdžanović. 
Predstavnica udruženja Znakovi tišine istakla je važnost ove saradnje i od kolikog je značaja muzika za svu djecu. 
“Saradnjom sa horom imamo jedinstvenu priliku za još jedan oblik promocije znakovnog jezika i širenje njegovog učenja. Ujedno i ukazivanje na njegovu važnost i višestruku primjenu sa naglaskom na aktivno učešće mlađih generacija. Svi prisutni u petak će moći vidjeti kako se muzika i pjesme mogu dijeliti kroz znakovni jezik i izuzetno smo sretni zbog saradnje sa Suncokretima“, rekla je Ira Adilagić. 
Ulaznice za koncert moguće je kupiti na portirnici Pozorišta mladih Sarajevo dok se rezervacija ulaznica može izvršiti pozivom na broj 033 442 572.

 
OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO