Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaPočeo 29. Sarajevski Sajam Knjiga u Centru Skenderija

Počeo 29. Sarajevski Sajam Knjiga u Centru Skenderija

Danas je počeo tradicionalni Sarajevski Sajam Knjiga u organizaciji TKD Šahinpašić. Svi posjetioci kao i eminentne ličnosti iz književnosti i izdavaštva su pozvani da u periodu od 19. do 24. aprila 2017. godine učestvuju na međunarodnoj manifestaciji: 29. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA i 14. BIJENALE KNJIGE.
Sarajevski Sajam je idealna prilika da se upoznate sa novim trendovima iz oblasti književnosti i izdavaštva, prisustvujete promocijama i upoznate autore književnih djela. Sajam je kao i svake godine do sada stavio akcenat na važnost knjige i poticanje izdavačkih kuća da u svoj asortiman uvrste što više domaćih autora. Ove godine biti će upriličen veliki broj promocija, a učestvovat će 41 izdavačka kuća. 
Centralni prostor Centra Skenderija će ugostiti autore i služiti će isključivo za promociju njihovog rada i upoznavanje sa čitaocima. Programska šema sajma je slična kao i svih godina i sadržavati će promocije knjiga, okrugle stolove koji će se baviti tematikom i problemima sa kojima se današnja književnost susreće, susrete bibliotekara, povoljnije cijene knjiga, druženja za djecu, nagrade kao i mnoge druge sadržaje.
Poseban dio Sajma će biti saradnja sa Fondacijom “Mak Dizdar” u sklopu obilježavanja 100 godina od rođenja Maka Dizdara. U čast jednog od najvećih bh. književnika, centralno mjesto Sajma “Bosanska kuća” biti će preimenovana u “Makovu hižu”.

Dodjela književnih nagrada na prošlogodišnjem Sarajevskom Sajmu Knjiga.
Dodjela književnih nagrada na prošlogodišnjem Sarajevskom Sajmu Knjiga.

Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 19:00 sati.

U tom vremenskom periodu posjetioci će moći uživati u sadržajima Sajma, druženju i promocije knjige kao neizostavnog segmenta zdravog društva. Posjetite Sarajevski Sajam i sigurno ćete uživati u ovogodišnjoj ponudi. 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO