Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeZdrava ishranaNapravite zabavnu i zdravu užinu za svoje mališane

Napravite zabavnu i zdravu užinu za svoje mališane

Da bi napravili zabavnu i zdravu užinu naravno treba vam voće i povrće. Međutim, za sve ostalo upotrijebite svoju maštu.
Nagovoriti djecu da zavole voće i povrće nije lako, ali je neophodno. U kasnijem odrastanju na taj način ćete sebe poštediti muke oko izbora jelovnika. Nećemo ni spominjati važnost voća i povrća i koliku ulogu imaju u očuvanju zdravlja svih nas, ali posebno vaših mališana.

Zabavna užina

Najvažniji obrok, doručak mora sadržavati mnogo vitamina i proteina, posebno kada su u pitanju školarci. Također, do glavnog obroka je obavezna i užina. Upravo vam u galeriji i donosimo prijedloge za pripremu takvih obroka. Laganih, a punih svih važnih sastojaka potrebnih djeci. Hrana je tu i da nas vizuelno namami da pojedemo sve sa tanjira. Mnogo boja, šarenilo i smiješni oblici će privući svako dijete, ali i odrasle. 


Uredite tanjir zajedno sa vašom djecom pa će njihov osjećaj zadovoljstva navesti djecu da ponovo traže zdravi obrok. Naravno, možete nekada probuditi dijete u sebi pa obradovati i sebe sa zabavno uređenim tanjirom.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO