Četvrtak, 2 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaPromoCVJEĆARA VJETRENJAČA: Hrana za dušu

CVJEĆARA VJETRENJAČA: Hrana za dušu

O cvijeću sam počela razmišljati nekad malo prije 8. Marta, kada su ulice Sarajeva preplavili štandovi sa cvijećem. Doduše, ja za 8. Mart nisam dobila cvijeće, ali sam ga poslije mahom dobijala i kupovala. Omiljeno mjesto mi je cvjećara u prizemlju SCC-a, Vjetrenjača, O njoj vam donosim priču.

Cvijeće oduvijek plijeni pažnju ljudi. Osim što očarava ljepotom i mirisom, ono je i sredstvo komunikacije za izražavanje osjećaja. Razgovarala sam sa Selmom Bećirović-Jetulahović iz Salona cvijeća ´Vjetrenjača´ koji je osnovan 1975. godine. Osnovana je kao jedinstveno prepoznatljiva cvjećara u Sarajevu, koja svoje poslovanje zasniva na porodičnoj tradiciji. Iz godine u godinu, kako Selma kaže, kroz mnogobrojne izvedene projekte svrstali su se u vodeći brend u BiH i regionu, kao lider u cvjećarstvu sa svojim veleprodajnim i maloprodajnim objektima.  Tim ove cvjećare  sačinjavaju educirani floristi,  koji svojom kreativnošću i inovativnim idejama prate trendove s ciljem zadovoljavanja kriterija sadašnjih i budućih klijenata, što je, kako kaže, prioritet njihovog poslovanja.

Ljubav prema slobodi, umjetnosti, kreativnosti i prirodi je zvijezda vodilja i glavna inspiracija poslovanja “Vjetrenjače”. Ono što Selma istače kao današnji trend u cvjećarstvu je povratak prirodnom, ekološki osvještenom aranžiranju i minimalistička elegancija. Pastelne, tople boje, mix cvijeća i dekoracije svedene na neutralne tonove. !Bez obzira na trendove i praćenje društvenih mreža uvijek naše klijente savjetujemo da u aranžmane koje biraju utkaju dio svoje osobenosti tako da sve skupa bude jedna unikatna cvijetna kreacija sa njihovim pečatom” – ističe Selma.

Na pitanje ko najčešće kupuje cvijeće; Selma kaže sve generacije. Povodi su različiti – od malih znakova pažnje da se izmami osmijeh drage osobe do obilježavanja značajnih životnih događaja kao što su rođenja beba, rođendani, godišnjice, diplome, vjenčanja… A što se tiče samog izbora cvijeća  klijenti se najčešće oslanjaju na klasiku ruže, ljiljane, gerbere i sve više na poljske buketiće raznobojnog mirisnog cvijeća. Posebnih zahtjeva i želja uvijek ima, što je veliki izazov i zadovoljstvo u našem poslu, ističe Selma, a to se najčešće odnosi na egzotične vrste cvijeća, koje se za takve prilike posebno naručuje.

(piše: A.M.)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO