Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaModul memorije Internacionalnog teatarskog festivala MESS otvara "Saraj'vo" Mustafe Mustafića

Modul memorije Internacionalnog teatarskog festivala MESS otvara "Saraj'vo" Mustafe Mustafića

Program se već godinama bavi čuvanjem od zaborava važnih događaja kroz njegovanje kulture sjećanja. Od sutra pa do 9.Maja u Sarajevu, Zenici i Konjicu upriličiti će se igranje predstava, izložbi, projekcija filmova i promocija knjiga. Sve sa istim ciljem, pored promocije same kulture program će se bazirati na teme rata. Sa početkom u 21h u kinu Meeting Point prikazivanje filma “Saraj'vo” će označiti početak Modula memorije. 
Svi prikazani sadržaji su inspirisani ratnim dešavanjima kako u našoj zemlji tako i svuda u svijetu. Centralna tema ovogodišnjeg programa će biti žena. Govoriti će se o ulozi žene u ratu, o njenoj hrabrosti i snalažljivosti kao i o patnji kroz koju žene prolaze pod teškim ratnim uvjetima.

Muzej ratnog djetinjstva poseban dio programa Modula memorije

Poseban dio programa će se upriličiti u Muzeju ratnog djetinjstva Historijskog muzeja u Sarajevu. U periodu od 4. do 14. Maja izložiti će se izložba čije je prikupljanje trajalo mjesecima. Radi se o ratnim predmetima i uspomenama koje su sami građani dostavljali muzeju. 
Cilj ove izložbe je da se građani pozovu da učestvuju u daljem širenju ove kolekcije, ali i da se spomen na teška vremena sačuva kroz umjetnost. 
Osim pozorišnih predstava, cjelokupan program Modula memorije je besplatan za gledaoce. 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO