Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i modaOLIVAL NATURAL ŠAMPONI: Za prirodnu njegu i ravnotežu kose i vlasišta

OLIVAL NATURAL ŠAMPONI: Za prirodnu njegu i ravnotežu kose i vlasišta

Alternativa šamponima za kosu koji sadrže agresivne sastojke i štete okolišu su tvari dobivene iz biljaka koje učinkovito i povoljno djeluju na zdravlje vlasišta i sjaj kose te ne narušavaju prirodnu ravnotežu okoliša.

SLS

 Na tržištu postoji veliki izbor šampona za njegu kose, no mnogi od njih sadrže SLS (Sodium lauryl sulphat) ili tvar koja izaziva snažno pjenjenje. To je tvar koja vrlo lako ispira masnoću s kose, ali istovremeno isušuje vlasište i kosu, te nakon nekoliko uzastopnih korištenja dovodi do pojave perutanja i određene neravnoteže u fiziološkoj flori vlasišta. Kao takav, SLS nije pogodan  za  djecu i trudnice, te osobe s osjetljivim vlasištem, suhom i osjetljivom kosom. Osim toga, SLS je vrlo jak zagađivač otpadnih voda radi čega se njegovo korištenje strogo kontrolira te se preporučuje izbjegavati šampone koji ga sadržavaju.

Coco glucosid

Zamjenu za ovu agresivnu tvar proizvođači prirodne kozmetike pronašli su u  Coco glucosidu, tvari dobivenoj iz kokosovog ulja, pšenice i voćnih šećera. Vrlo lako stvara pjenu i dobro čisti kosu, bez negativnog isušivanja vlasišta. Ujedno postiže i dodatni učinak kondicioniranja kose, pa uz takav tip šampona nije potrebno koristiti regeneratore. Tvar je potpuno biorazgradiva te ne narušava prirodnu ravnotežu otpadnih voda i okoliša.

Eterična ulja

U prirodnoj kozmetici danas se učestalo koriste i eterična ulja koja su poznata po svojim ljekovitim svojstvima i ugodnom mirisu. To su smjese mirisnih i hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobijenih iz biljaka destilacijom, te su pogodne za upotrebu u sastavu šampona jer se brzo resorbiraju kroz kožu i ugodnog su mirisa, koji se dugo zadržava u kosi. Poznata je i ljekovitost i učinkovitost eteričnih ulja jer imaju aromaterapijski učinak na kosu i vlasište koji posebno dolazi do izražaja kod suhe ili masne kose.
Imajući sve činjenice u vidu Iz Olivala,  proizvođača prirodne kozmetike, stiže nam nova linija prirodnih šampona koje su pravo osvježenje u kategoriji njege kose. Izvanredno su blagi, ne sadrže kompozicije mirisa sintetskog porijekla nego prirodna eterična ulja kao aktivne tvari.  Olival Natural šamponi ne sadrže konvencionalni tenzid SLS, nego prirodni derivat kokosovog ulja Coco glucoside blagog, a učinkovitog djelovanja u čišćenju i pranju  te dolaze u tri oblika za različite tipove kose: Natural Lavanda i Menta, Natural Ružmarin i Limun i Natural Sensitive.
Olival Natural šampone možete pronaći u bolje opskrbljenim ljekarnama po cijeni od 11,50 KM.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO