Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleMuzikaYulia Samoylova, ruska predstavnica na Eurosongu 2017 obara predrasude

Yulia Samoylova, ruska predstavnica na Eurosongu 2017 obara predrasude

Ove godine nas očekuje posebno izdanje takmičenja za pjesmu Eurovizije. Eurosong koji se održava u Ukrajini po onom do sada najavljenom obećava mnogo zabave i nastupe za pamćenje. Jedna od posebnih takmičarki, koja je zaitrigirala javnost je Yulia Samoylova iz Rusije.

Pored svih prepreka Yulia Samoylova potvrdila svoje učešće

Takmičenje za pjesmu Eurovizije je uvijek ispunjeno kontraverzama. Smatra se da je politika jedan od velikih faktora koji odlučuje sam izbor kandidata kao i pobjednika. Ovogodišnja predstavnica Rusije, Yulia Samoylova je upravo zbog politike mogla biti diskvalifikovana sa Eurosonga. 
Pjesma koju će izvoditi ruska predstavnica ove godine govori o ljubavi i nadi. Velika suprotnost prošlogodišnje pjesme pobjednice koja je govorila o ratu i teškom životu Tatarskih plemena. Odnosi između Rusije i Ukrajine su skoro pa presudili o njenom učešću. Sam prelazak preko Ukrajinske granice je prilično rizičan, no međutim Kiev je odlučio preći preko političkih barijera.
Kako tvrde za njih u takmičenju nema mjesta za politiku pa je samim time ruska predstavnica u subotu potvrdila učešće. Samo jedan dan prije isteka roka za prijavu. Pored političkih trzavica Yulia Samoylova je zanimljiva medijima zbog činjenice da je paraplegičar. 
Još kao djevojčica izgubila je funkcije nogu zbog spinalne mišićne atrofije i od ranog djetinjstva je u kolicima. Ipak, to je nije spriječilo da razvija svoju ljubav prema muzici. Nastupala je na ruskoj verziji popularnog takmičenja X Factor gdje je osvojila drugo mjesto u finalu. Pored toga je dobitnik mnogih nagrada, a kao svoj najdraži nastup izdvaja onaj na Zimskim paraolimpijskim igrama 2014.god.
Poslušajte pjesmu predstavnicu Rusije na Eurosongu 2017.

 
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO